ZF 24

Start-up-ul KFactory este evaluat la peste un milion de euro după atragerea unei finanţări de circa 200.000 euro. Start-up-ul are şi un birou în Portugalia, iar anul viitor vrea să se axeze mai mult pe atragerea de clienţi din străinătate

Adrian Dima, cofondator al KFactory: Ca direcţie de dezvoltare, în a doua jumătate a anului 2020 dorim să lansăm noi funcţionalităţi ce vor aduce o valoare adăugată foarte mare pentru industrie, cum ar fi managementul calităţii, mentenanţă predictivă şi analiză augmentată (augmented analytics).

Autor: Ioana Nita

17.06.2020, 20:15 305

Start-up-ul local KFactory, care a dezvoltat o platformă de automatizare a proceselor de colectare a datelor şi emitere de rapoarte în timp real dedicată companiilor de producţie, a atras o investiţie de 140.000 euro de la fondul Sparking Capital şi business angels, finanţare ce va fi suplimentată cu circa 75.000 euro prin intermediul platformei locale de equity crowdfunding SeedBlink. Astfel, în urma rundei de finanţare în valoare totală de 215.000 euro, evaluarea companiei va ajunge la peste un milion de euro.

„Am început discuţiile cu Sparking Capital în luna ianuarie a acestui an. În decursul celor  cinci luni am parcurs toţi paşii necesari unei investiţii din partea Sparking Capital: discuţii iniţiale, evaluare soluţie şi piaţă, evaluare startup pre-money, due diligence tehnic şi finananciar, negociere contract.  Conform business planului agreat, alocarea investiţiei se va face preponderent către dezvoltarea platformei conform roadmap-ului, vânzări şi marketing. Mai sunt şi alte componente precum: extindere echipa suport tehnic pentru clienţi, cheltuieli administrative şi tehnologie din partea vendorilor - subscripţii cloud etc.“, a declarat pentru ZF Vlad Cazan, cofondator al KFactory, start-up prezentat în cadrul emisiunii ZF IT Generation. Acesta a dezvoltat o soluţie softwarebazată pe tehnologiile IIoT (Industrial Internet of Things) şi machine learning, ce optimizează performanţa procesului de producţie prin monitorizarea productivităţii utilajelor şi analiză în timp real a indicatorilor privind funcţionarea acestora. Start-up-ul oferă soluţia în regim SaaS (Software as a Service), cu promisiunea de a îmbunătăţi eficienţa procesului de producţie încă din primul moment al instalării senzorilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO