ZF 24

Ştefan Ionescu, director general şi fondator al cramei 1.000 de chipuri: Ne bugetasem pentru 2020 o creştere de 30%, dar acum nu ştim ce va fi, dat fiind că vindem 90% în HoReCa. Piaţa evoluase, iar acum ar putea da înapoi

INTERVIU

Ştefan Ionescu, director general şi fondator al cramei 1.000 de chipuri: Acum 10 ani degeaba veneai cu soiuri româneşti, se căutau cele străine. Acum oamenii au devenit mai naţionalişti şi cred că această tendinţă va continua. În Italia deja se face selecţie regională, aşa se va ajunge şi la noi, la dezvoltarea zonelor viticole.

Ştefan Ionescu, director general şi fondator al cramei 1.000 de chipuri: Acum 10 ani degeaba veneai cu soiuri româneşti, se căutau cele străine. Acum oamenii au devenit mai naţionalişti şi cred că această tendinţă va continua. În Italia deja se face selecţie regională, aşa se va ajunge şi la noi, la dezvoltarea zonelor viticole.

Autor: Cristina Roşca

20.05.2020, 16:40 339

♦ Producătorul din zona viticolă Dealu Mare, aflată la circa o oră de Bucureşti, realizează anual sub 100.000 de litri de vin ♦ Compania are şi o pensiune de 50 de locuri în Urlaţi, lângă cramă ♦ Sub brandul 1.000 de chipuri sunt deschise şi două wine-baruri în Bucureşti.

Activitatea producătorului de vin 1.000 de chipuri din zona Dealu Mare a fost afectată puternic de pandemia de COVID-19 dat fiind că 90% din vânzări se realizau în sectorul HoReCa şi doar 10% în magazinele specializate. 

Res­taurantele, cafenelele şi barurile sunt închise de mai bine de două luni urmând a-şi relua activitatea treptat începând cu 1 iunie, când se vor redeschide terasele. În această perioadă hotelurile au fost transformate în centre de carantină.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO