ZF 24

Teraplast Bistrita pune la bataie 2,7 mil. lei, ca sa mai rascumpere 4,5 milioane de actiuni pentru directori

21.01.2010, 18:41 27

Actionarii producatorului de profile din PVC Teraplast Bistrita(TRP) au aprobat rascumpararea a inca 4,5 milioane de actiuni,reprezentand 1,51% din capitalul companiei, in vederea vanzariiacestora catre membrii conducerii executive.

La pretul actual de pe Bursa, de 0,6 lei/actiune, compania artrebui sa cheltuiasca 2,7 mil. lei pentru rascumpararea actiunilor,sumele necesare urmand sa fie alocate din rezerve. Pretul maxim derascumparare este de 0,72 lei/actiune.

Compania a derulat anul trecut un program de rascumpararesimilar, care a vizat tot 4,5 milioane de actiuni. Programul,intermediat de firma de brokeraj BT Securities, a fost finalizat inluna decembrie, compania platind in total 1,7 mil. lei pentrutitlurile rascumparate. Acestea au fost vandute ulterior catredirectori la un pret egal cu pretul mediu de achizitie, respectiv0,3769 lei/actiune.

Directorii au castigat astfel aproape 60%, in conditiile in carepretul actual al titlurilor teraplast este de 0,6 lei/actiune.

Principalii actionari ai teraplast sunt Dorel Goia, cu 34% dinactiuni, Emanoil Viciu, presedintele CA, cu 15,1%, si SIFBanat-Crisana, cu circa 11%. Compania este evaluata pe Bursa la 178mil. lei (43 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO