ZF 24

Topul celor mai mari zece datornici la stat in trimestrul al treilea

02.11.2009, 17:37 34

Restantele primilor zece datornici mari contribuabili la bugetau crescut in trimestrul al treilea cu un miliard de lei, la 6,41miliarde de lei, in contextul in care cel mai mare debitor a ramasCompania Nationala a Huilei (CNH), iar sase companii au de platitpeste 300 milioane de lei fiecare, scrie Mediafax.

La finele lunii iunie, obligatiile celor mai mari zecerestantieri ai bugetului general consolidat cumulau 5,47 miliardede lei.
Potrivit datelor Ministerului Finantelor Publice (MFP), CNH avea,la finele primelor noua luni, obligatii restante la bugetul generalconsolidat de 3,64 miliarde de lei, in crestere cu 7,6% fata desuma raportata la sfarsitul lunii iunie.

A doua mare datorie la buget a fost inregistrata de Galaxy Tobacco,fosta Societate Nationala Tutunul Romanesc (SNTR), pentru primadata inclusa intre primele zece restantiere, cu obligatii de platade 481,5 milioane de lei, din care 99,6% catre bugetul de stat.Compania Nationala de Cai Ferate CFR s-a mentinut pe pozitia atreia, unde se plasa si la finele lunii iunie, insa datoriilecontribuabilului au urcat cu 22%, de la 349,6 milioane la 427,2milioane. Cititi ce companii mai intra in topul celor mai maridatornici la stat pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO