ZF 24

Toyota Romania estimeaza pentru acest an afaceri cu 16% mai mari

21.03.2007, 11:01 17

Toyota Romania anticipeaza ca va inregistra in acest an o cifra de afaceri de circa 130 milioane euro, in crestere cu 16% fata de anul trecut, a declarat directorul general al companiei, George Kyriazis.

Vanzarile de masini acopera circa doua treimi din afacerile firmei, diferenta fiind reprezentata de activitatea de service si vanzarea de piese de schimb.

Compania si-a fixat pentru acest an un obiectiv de vanzari de 8.200 de autovehicule. Vanzarile companiei au ajuns anul trecut la 6.152 de autovehicule, din care 5.707 unitati au fost autoturisme.

Cresterea vanzarilor va fi determinata de lansarea de noi modele si de cresterea generala a pietei auto, estimata de reprezentantii Toyota Romania la 4-5%.

In opinia reprezentantilor marcii japoneze, piata auto va avansa usor in acest an, ca urmare a scaderii vanzarilor marcilor autohtone, incertitudinilor legate de taxa de prima inmatriculare si situatiei in care se afla Daewoo Automobile Romania, care, chiar daca ar fi privatizata, nu ar reusi intr-o prima faza sa atinga nivelul productiei de anul trecut. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO