ZF 24

Transgaz: Extragerea gazelor din depozite la capacitatea maxima poate fi sustinuta o luna

06.01.2009, 19:26 16

Masura luata de Comisia de coordonare pentru asigurarea siguranţei in aprovizionarea cu gaze naturale privind cresterea volumelor extrase din depozitele de inmagazinare la valoare maxima poate fi sustinuta pentru aproximativ o luna, dupa care volumele disponibile ar scadea treptat, potrivit Transgaz.

"Putem aplica aceasta masura privind cresterea volumelor extrase din depozitele de inmagazinare pana la valoarea maxim adimisa, respectiv 26 de milioane de metri cubi, pentru aproximativ o luna. Dupa aceea, volumele ar scadea, asa cum este si normal in cazul in care iei de undeva cu un ritm, dar nu pui in acelasi ritm la loc. Nu se poate spune cat vor rezista aceste depozite pentru ca nivelul extras depinde de evolutia consumului. De obicei, din luna martie si pana in luna octombrie are loc activitatea de inmagazinarea a gazelor, un ciclu de inmagazinare durand in medie circa 6 luni. Restul anului se consuma din aceste rezerve", spune Ioan Rusu, directorul general al Transgaz.

Masura privind folosirea la maxim a cantitatilor de gaze inmagazinate a intervenit in contextul in care, azi, la ora 3 dimineata, Romania a pierdut circa 65% din importurile de gaze prin sistarea alimentarii prin punctul Isaccea.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO