ZF 24

Vanzari de ciment in crestere cu 60% pentru Lafarge Romania

08.11.2007, 15:41 14

Vanzarile de ciment realizate de Lafarge Romania, al doilea mare producator de ciment dupa Holcim in Romania, au crescut cu 58,6% in primele noua luni ale anului 2007, aceasta crestere fiind determinata, in special, de avansul volumelor comercializate, a anuntat, astazi, compania franceza, citata de Mediafax.

Avansul volumelor comercializate a determinat majorarea vanzarilor cu 42%, diferenta de 16,6% fiind un rezultat al unei categorii mai cuprinzatoare de factori, printre care se numara variatia preturilor si a liniei de produse.

Romania a consemnat cel mai rapid avans al vanzarilor dintre tarile central si est europene, urmata de Rusia - 57,5% si Polonia - 46,6%.

In Europa Centrala si de Est, vanzarile de ciment realizate de Lafarge au crescut cu 50% in perioada ianuarie-septembrie 2007, inainte de eliminarea vanzarilor interdepartamentale, la 857 milioane de euro, iar volumul vanzarilor a urcat cu 18%, la 11,8 milioane de tone.

Profitul inainte de deducerea impozitelor, dobanzilor, deprecierilor si amortizarilor (EBITDA) generat de operatiunile din regiune in primele noua luni ale anului a crescut cu 76%, la 381 milioane de euro.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24