ZF 24

Vosganian: Salariile profesorilor ar putea sa scada cu 20%. Inspectorii din Bucuresti il contrazic

30.04.2009, 17:09 114

Salariile din invatamant ar putea sa scada cu 20% in trimestrul al doilea al acestui an, potrivit unei declaratii a lui Varujan Vosganian, purtator de cuvant al PNL, citat de Mediafax. Inspectorii din Bucuresti il contrazic insa, afirmand ca nu au fost anuntati in legatura cu o reducere a salariilor.

Vosganian explica faptul ca, odata ce fondul de salarii din invatamant va fi redus cu 7%, asa cum a precizat ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, si drepturile salariale vor fi diminuate. In municipiul Iasi, spre exemplu, scolile au primit deja o adresa din partea Primariei sa reduca cu 7% salariile in urmatorul trimestru, sustine Vosganian.

Cu toate acestea, in Bucuresti, Inspectoratului Scolar nu a primit nicio directiva in acest sens.

“Nu am auzit de faptul ca salariile vor scadea cu 20%. Nu am primit niciun fel de adresa in acest sens, iar doamna ministru Ecaterina Andronescu a fost foarte clara in legatura cu ordonanta pe care a aprobat-o”, spune Mihaela Florescu, inspector scolar general in cadrul Inspectoratului Scolar din Capitala.

Guvernul a aprobat, marti, ordonanta de urgenta prin care se propune prelungirea pana la finalul anului a actelor normative in vigoare privind salarizarea in sectorul bugetar, procedura care, in lipsa unei alte decizii, reprezinta practic o inghetare a salariilor in sistemul bugetar, la nivelul actual, pana la 31 decembrie 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO