ZF Investiți in România

ZF Investiţi în România! Alexandru Niţescu, Conadi: Nevoia de locuinţe spaţioase este tot mai mare. După călătorii şi pandemie, clienţii vor apartamente precum cele din vest

31.07.2023, 00:06 Autor: Bogdan Alecu

Cererea pentru locuinţe de 3 şi 4 camere creşte pe segmentul superior, în condiţiile în care clienţii sunt mai dispuşi acum să plă­teas­că în plus pentru acestea, a explicat Alexan­dru Niţescu, investments porfolio manager în cadrul Conadi, în emisiunea ZF Investiţi în România! Un proiect ZF & CEC Bank.

„Atunci când a fost aprobat iniţial PUZ-ul pentru Arcadia, în blocul 8 era pre­văzut un alt concept. Pandemia a schim­bat cererea şi modul în care clienţii percep zona s-a schimbat. Este nevoie de spaţii mai bine opti­mi­zate funcţional – o suprafaţă mare este uşor de utilizat, dar mai greu de cumpărat şi trebuie să ştii cui te adresezi cu acel produs. Da­că ne uităm la depozitele populaţiei au cres­cut, la fel şi veniturile dar şi disponibili­tatea pentru plasamente imobiliare, alături de nevoia de a satisface gusturile după noile ten­din­ţe. După ce au călătorit şi au mai şi stat 3 ani în casă, apare o nouă piaţă, o nouă ce­rere pe piaţa de lux“, a spus Alexandru Niţescu.

Conadi este compania responsabilă, prin­tre altele, de vânzările proiectului Arcadia Apartments Domenii din nordul Capitalei şi este consultantul care a participat la tranzacţia prin care Speedwell a cumpărat platforma Griro din Bucureşti. „Din cele 520 de apartamente construite, toate sunt vân­dute. Din cele 245 pe care le avem astăzi în execuţie, 75% sunt vândute şi suntem în pregătire cu cel de-al optulea bloc, care va fi puţin diferit – cu vedere la parc, vor fi suprafeţe mai mari, spaţiu mai aerisit, den­sitate mai mică. Acum suntem în fază de fi­nalizare a conceptului şi depunerea docu­men­taţiei pentru recompartimentare a spa­ţiilor“, a spus Alexandru Niţescu.

Cişmigiu Residence este printre puţinele proiecte rezidenţiale noi care vor demara în 2023 în zona ultracentrală a Capitalei, având în vedere dificultatea tot mai mare din piaţă în a obţine autorizaţia de construire, iar miza acestor proiecte este să fie concepute de la început pe baza cererilor din piaţă.

„Am asistat investitorul în conceptuali­za­re şi vânzare a apartamentelor. Sunt apar­ta­mente de 3 şi 4 camere, fără două camere. Segmentul ţintă al pieţei sunt oameni au un interes în mod special în jurul parcului Cişmigiu – avocaţi, sistem universitar, me­dici“, a spus Alexandru Niţescu.

„În octombrie 2022 a început construcţia. Anul acesta ajungem cu produsul pe piaţă şi va fi gata cel mai târziu la final de 2024. Am vândut deja 4 apartamente“, a completat el.

Investiţia în proiectul Cişmigiu Residence este estimată la peste 18 milioane de euro, iar preturile apartamentelor sunt in intervalul 274,000 de euro - 577,000 de euro (pentru un apartament de 5 camere).

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank