ZF Live

VIDEO ZF Live. Cât câştigă un inginer în domeniul cercetării din telecomunicaţii de la Alcatel

Autor: Octavian Calei

22.10.2013, 16:48 2006

"Anul acesta vom angaja 50-60 de ingineri la Timişoara în domeniul cercetării LTE/4G de pe băncile facultăţii. Încercăm să-i preluăm din anul 1-2, facem cursuri împreună cu facultatea din Timişoara. Îi plătim la început cu un salariu în jur de 500 euro", a spus Florin Petolea, director Alcatel Lucent, la emisiunea ZF Live de marţi, 22 octombrie, transmisă de la cel mai important eveniment dedicat business-urilor online din România, ZF Digital '13.

"Sunt ţări mult mai ieftine decât noi, în toată Asia. Ce ne face să decidem să investim în România este calitatea extrem de bună a forţei de muncă. Inginerii noştri sunt extrem de bine pregătiţi, sunt mobili, sunt buni vorbitori de limbi străine. E nevoie mare din ingineri în România. Anul acesta este prima oară când au avut toate locurile au fost ocupate şi chiar au avut o concurenţă facultăţile de inginerie din Bucureşti şi Timişoara. Există un foarte mare interes al tinerilor în aceste domenii", a explicat Petolea.

"Salariul unui inginer de comunicaţii după 2-3 ani este de 6-7.000 lei", a adăugat Nicolae Oacă, analist telecom şi fost consilier al preşedintelui ANCOM.

ZF Digital '13 se desfăşoară pe 22-23 octombrie incepand cu ora 9.30 la Hotel Radisson Bucureşti. Citiţi mai multe detalii aici

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO