ZF Live

VIDEO ZF Live. Dobânzile sunt la minimul istoric. Vor reuşi bancherii să-şi readucă clienţii în sucursale? Urmăriţi înregistrarea emisiunii ZF Live de vineri, 25 octombrie, cu Bogdan Spuza, BRD

Autor: Cătălina Butan

25.10.2013, 15:46 614

Creşterea încrederii în bănci în redresarea economiei şi scăderea costurilor de finanţare au determinat o creştere a volumului de credite de consum în lei, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a spus la ZF Live  Bogdan Spuza, director executiv de marketing şi management al produselor în cadrul BRD.

“Există o recuperare timidă a încrederii. Dacă nu există încrederea că fiecare client are locul de muncă şi mâine şi poimâine, atunci cererea de credit scade. Aceasta este principala cauză a scăderii. Această încredere începe însă, încetul cu încetul, să se recupereze. Nu este un trend absolut rapid, dar simţim acest lucru. Această tendinţă, ajutată de scăderea preţului pentru client, a dobânzii şi a ratei, duce la o creştere a creditării”, a explicat Spuza în cadrul emisiunii ZF Live de vineri, 25 octombrie.

Indicatorul Robor la 3 luni, utilizat ca bază de calcul pentru majoritatea creditelor de retail în lei, a scăzut în această lună la un minim istoric de 3,14% pe an, însă clienţii care au contracte de credit în lei cu dobânzi variabile mai au de aşteptat înainte să simtă în propriile buzunare ieftinirea finanţării în lei.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO