ZF Live

VIDEO ZF Live. "În a doua parte a anului vom vedea noi intrări de capital". Urmăriţi emisiunea ZF Live de joi, 3 iulie, cu Mihai Mureşian, Intercapital

03.07.2014, 13:12 307

 Urmăriţi emisiunea ZF Live de joi, 3 iulie, cu Mihai Mureşian, director de tranzacţii Intercapital

Bursa de la Bucureşti a trecut printr-o perioadă nefavorabilă în prima parte a anului, pe fondul evenimentelor din Ucraina şi Crimea, însă în al doilea semestru se anticipează intrări de capital, principalele companii vizate fiind cele din sectorul energetic, care s-au bucurat şi în primele şase luni de evoluţii semnificative, a declarat la ZF Live Mihai Mureşian, directorul de tranzacţionare al firmei de brokeraj Intercapital Invest.

“2014 a fost anul sectorului energetic, ceea ce aduce un plus de valoare pieţei de capital din România. Deşi SIF-urile au suferit ieşiri de capital şi corecţii puternice, sectorul energetic a mers excelent – Transelectrica, de exemplu, a beneficiat de o evoluţie de 42%”, a spus Mureşian.

BET, principalul indice al bursei de la Bucureşti, a urcat cu circa 8% de la începutul anului, iar investitorii au câştigat aproape 5% de pe urma dividendelor pe care le-au încasat în acest an de la companiile incluse în indice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO