ZF Live

VIDEO ZF Live. De unde pleacă instabilitatea managementului la cea mai mare companie aeriana dâin Romnia? Urmăriţi înregistrarea emisiunii de luni, 11 noiembrie, cu Nicolae Demetriade, fost membru al CA la Tarom

Autor: Octavian Calei

11.11.2013, 14:01 294

Tarom, cea mai mare companie aeriană românească, înregistrează pierderi de 22 de milioane de dolari şi până la sfârşitul anului acestea vor ajunge la minim 40 de milioane de dolari, a declarat Nicolae Demetriade, fost membru al consiliului de administraţie al companiei, la emisiunea ZF Live de luni, 11 noiembrie.

Ministerul Transporturilor, acţionarul Tarom, la care a fost instituit management privat în noiembrie anul trecut, a revocat consiliul de administraţie al companiei de stat şi a numit un altul săptămâna trecută, motivul avansat fiind încălcarea statutului de către consiliul de administraţie atunci când a redus mandatul directorului executiv Christian Heinzmann de la 4 ani la un an.

„Nu poţi să schimbi consiliul de administraţie şi preşedintele fără să asiguri o continuitate cu oameni care cunosc business-ul aviaţiei şi istoricul companiei. Tarom nu era pregătită pentru a se implementa ordonanţa cu managementul privat, s-a făcut o greşeală că s-a început cu compania Tarom. Dacă ar fi fost bine realizată, nu s-ar mai fi discutat despre aceste probleme acum”, a spus Demetriade la ZF Live.

Nicolae Demetriade a mai precizat că atunci când a preluat postul de executiv al Tarom în 2001, compania nu mai avea niciun ban în cont, avea datorii de 52 de mil. de dolari şi înregistra pierderi de 29 de mil. dolari.

„După doi ani am reuşit să plătesc toate datoriile, să reduc pierderile la 29 de mil. dolari şi să las 47 mil. dolari cash în cont. Din 2008 au apărut nişte decizii dezastruoase de management, în 5 ani a pierdut aproape 300 de mil. de dolari fără ca nimeni să îşi pună problema ce se întâmplă”, a declarat Demetriade.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Urmează ZF Bankers Summit'24