ZF Live

ZF Live. Alecsandra şi Dan Ioniţă, Wellbeing.ro şi SmartExperience: De ce ar prefera angajaţii beneficiile extrasalariale în locul unei măriri de salariu? Creşterea de salariu are impact pe termen scurt, în schimb experienţele rămân

Autor: Răzvan Botea

05.05.2023, 00:05 230

Piaţa de servicii pentru beneficii extrasalariale a crescut semnificativ în ultimii ani, pe măsură ce companiile, în special cele mari, se uită din ce în ce mai mult la modalităţi de a atrage şi păstra angajaţii, mai departe de cele clasice, cum ar fi pachetul salarial. Alecsandra şi Dan Ioniţă, fondatorii Wellbeing.ro şi SmartExperience, au vorbit la ZF Live despre piaţa de servicii în afara salariului pe partea de experienţe.

„Există  multe studii care arată impactul creşterii salariale sau al unor bonusuri şi care arată că acest impact este pe durată foarte scurtă în timp a intrat în primul magazin şi în principiu s-a cam terminat bonusul respectiv. În schimb, toată partea aceasta de beneficii nonsalariale şi nonfinanciare şi vorbim de tot felul de abonamente la sală, abonamente de transport în comun, pensii private etc, toate aceste beneficii, de fapt, au impact pe termen mult mai lung, pentru că dezvoltă altă latură în mintea fiecăruia dintre noi şi atunci e o altă contribuţie. Au impact pe termen lung“, a spus Dan Ioniţă la ZF Live, emisiune susţinută de Orange Business Services.

În topul celor mai importante beneficii extrasalariale pe care le oferă cele două companii se află în 2023 sănătatea mentală, activităţile de tip hobby la locul de muncă şi gastronomia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO