ZF Live

ZF Live. Adrian Löw-Vesa, head of health solutions, CEE, Aon: Nu vedem o încetinire în sectorul de beneficii pentru angajaţi, peste 85% din piaţă primeşte beneficii extrasalariale

Autor: Ramona Cornea

02.03.2023, 16:15 127

Piaţa beneficiilor extrasalariale nu încetineşte în 2023, ci angajatorii încearcă să păstreze bugetele pe care le alocă pentru astfel de beneficii, afirmă Adrian Löw-Vesa, head of health solutions, CEE în cadrul companiei Aon. 

„Nu vedem o încetinire în sectorul de beneficii pentru angajaţi. Ba mai mult, chiar şi din pandemie am văzut multe lucruri care au fost reduse, dar nu zona de beneficii şi în special nu zona de beneficii medicale. Astăzi nu vedem neapărat o scădere, vedem eforturi concentrate pe menţinerea nivelului de beneficii curente şi încercarea conservării bugetelor pe care pe care angajatorii le alocă pentru astfel de beneficii”, a declarat Adrian Löw-Vesa în cadrul emisiunii de business ZF Live. 

Mai mult de 85% din piaţa muncii primeşte beneficii extrasalariale. La nivel de piaţă sunt angajaţi care nu primesc beneficii, sunt cei care primesc tichete de masă, cei care primesc o primă de vacanţă prin tichete de vacanţă.

„Este o mare masă care deţine un beneficiu medical, fie sub formă de abonament sau asigurare de sănătate, pentru că în ultimii ani vedem o creştere sau o penetrare mai mare an de an a asigurărilor de sănătate faţă de abonamente.” 

Sectorul care dă paleta cea mai amplă de beneficii este sectorul de tehnologie, spune Adrian Löw-Vesa. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO