ZF Live

ZF Live. Dan Berteanu, fondator, @ Exit by Choice: Antreprenorii au nevoie de cel puţin doi-trei ani să îşi pregătească compania pentru un exit sau pentru atragerea de investiţii

Dan Berteanu, fondator, @ Exit by Choice: Vrem să pregătim organizaţiile româneşti pentru vânzare pentru că aşa credem că va creşte capitalul românesc.

Dan Berteanu, fondator, @ Exit by Choice: Vrem să pregătim organizaţiile româneşti pentru vânzare pentru că aşa credem că va creşte capitalul românesc.

Autor: Alexandra Matei

16.04.2024, 19:00 77

Startup-ul @ Exit by Choice îşi propune să ajute antreprenorii români care se gândesc să facă un exit într-un orizont de 3-5 ani de zile  @ Exit by Choice a ajuns la peste 40 de clienţi înrolaţi în programul de pregătire  în cei doi ani de existenţă.

Dan Berteanu, fondator, @ Exit by Choice, un startup care ajută antreprenorii români să se pregătească pentru un viitor exit sau pentru o atragere de investiţii, spune că aceştia au nevoie de cel puţin doi sau trei ani pentru a îşi pregăti compania, urmând apoi ca şi tranzacţia să dureze până la un an şi jumătate.

„O tranzacţie de succes nu se întâmplă de pe o zi pe alta. Fie că vrei să atragi o investiţie, deci îţi doreşti să dai cât mai puţin equity pentru cât mai mulţi bani, fie că vrei să ieşi de tot din afacere şi să maximezi valoarea financiară a muncii tale, acesta e primul lucru pe care antreprenorii ar trebui să îl înţeleagă. Au nevoie de cel puţin 2-3 ani să îşi pregătească compania pentru un astfel de moment, după care un an sau un an şi jumătate poate dura tranzacţia. Noi credem că asta defineşte succesul antre­pre­norial – să ai o companie care prosperă fără tine. Este maximul la care se poate gândi un antreprenor, este încunu­narea succesului antrepre­norial“, a spus el în timpul emisiunii zilnice de business ZF Live.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO