ZF Live

ZF Live. Marina Coandă Bundac, director executiv şi board member al Camerei de Comerţ Bilaterale România Portugalia (CCIBRP): Există o efervescenţă a relaţiilor comerciale între România şi Portugalia. Vedem investiţii portugheze în România în sectorul energiei regenerabile, dar şi în sectorul industrial, al producţiei de sticlă

Marina Coandă Bundac, director executiv şi board member al Camerei de Comerţ Bilaterale România Portugalia

Marina Coandă Bundac, director executiv şi board member al Camerei de Comerţ Bilaterale România Portugalia

Autor: Alexandra Matei

02.04.2024, 17:30 89

♦ Conform datelor de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), la nivelul lunii decembrie a anului trecut, Portugalia s-a situat pe locul 23 în rândul ţărilor cu investiţii în România, cu un capital investit de 235 mil. euro şi 810 societăţi comerciale cu participare de capital portughez ♦ Anul trecut, schimburile între România şi Portugalia au fost de 1,12 mld. euro, din care exporturile româneşti în Portugalia au însemnat 568 mil. euro, plus 4,5%, iar importurile, 552 mil. euro, plus 6,5%, soldul balanţei comerciale fiind de 15,87 mld. euro, favorabil părţii româneşti. 

Marina Coandă Bundac, director execu­tiv şi board member al Camerei de Comerţ Bilaterale România Portugalia (CCIBRP), spune că există o efervescenţă a relaţiilor comerciale între România şi Portugalia, iar în România se văd tot mai multe investiţii portugheze importante în sectorul energiei regenerabile, precum şi în sectorul industrial, al producţiei de sticlă.

Totodată, crede ea, România ar putea lua drept un exemplu de bună practică industria textilă din Portugalia, care a fost redresată. 

„Există o efervescenţă a relaţiilor comer­ciale între România şi Portugalia. Au fost câteva vârfuri în ceea ce priveşte investiţiile - în sectorul energiei regenerabile, în zona in­dustrială, în producţia de sticlă. Spre exem­plu, compania portugheză BA Glass inves­teş­te în România 150 mil. euro. Un exemplu de industrie din Portugalia care este un reper pentru România este industria textilă. Portu­ghezii au reuşit să îşi redreseze industria textilă, care, cu ceva ani în urmă, era la nive­lul celei din România. Au mizat pe producţia de textile de calitate. La fel s-a întâmplat şi în industria vinului, o altă industrie care poate fi un exemplu de bune practici pentru Ro­mânia“, a spus Marina Coandă Bundac în timpul emisiunii ZF Live.

Conform datelor de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), la nive­lul lunii decembrie a anului trecut, Portugalia s-a situat pe locul 23 în rândul ţărilor cu investiţii în România, cu un capital investit de 235 mil. euro şi 810 societăţi comerciale cu participare de capital portughez. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO