ZF Logistica businessului

ZF Logistica businessului. Aurelian Popa, Storage4U: Dezvoltatorii imobiliari au pierdut din vedere dotarea apartamentelor cu boxe, aşa că oamenii au venit către noi

22.11.2022, 00:06 Autor: Alina-Elena Vasiliu

♦ Preţurile de depozitare variază în funcţie de dimensiunea spaţiului închiriat, însă pornesc de la 6-8 euro şi pot ajunge la 14-15 euro pe metru pătrat pe lună.

Storage4U, un business care pune la dispoziţie soluţii de depozitare, vrea să-şi extindă prezenţa în Bucureşti şi lucrează la un plan pentru francizare la nivel naţional, în contextul în care solicitările pentru acest gen de servicii sunt tot mai numeroase.

„Spaţiile sunt aşezate strategic în Voluntari şi Măgurele, oferind acces tuturor categoriilor de vehicule. Astfel, putem răspunde şi solicitărilor din partea micilor afaceri din comerţul online care vor să se dezvolte şi nu-şi permit să cumpere depozite. Suprafaţa cumulată din cele două locaţii este de 5.600 de metri pătraţi, sub formă de hale şi boxe. Avem de asemenea 140 de containere, care generează încă 2.500 de metri pătraţi şi mai avem încă 1.200 de metri pătraţi în hala modulară din Voluntari. O parte sunt spaţii deţinute de noi, iar o altă parte sunt spaţii închiriate pe durată lungă“, a spus Aurelian Popa, business development manager la Storage4U, la emisiunea online ZF Logistica businessului.

Compania a luat naştere în 2008, fiind fondată de cetăţeanul olandez Cornelis de Groot şi având ca obiect de activitate iniţial relocările pentru clienţii persoane fizice şi companii. Ulterior, businessul s-a extins în direcţia soluţiilor temporare de depozitare, pentru clienţii care vor să-şi lase bunurile în spaţii de depozitare externe pentru perioade mai lungi sau mai scurte.

Potrivit datelor de pe platforma de analiză financiară a companiilor Confidas.ro, o pondere redusă din companie este deţinută de Mirela Daniela de Groot.

„Cea mai mică boxă are 2,57 metri pătraţi, dar avem şi spaţii mari, care pot găzdui mobilierul dintr-un apartament. Unele companii, de exemplu au avut nevoie să-şi depoziteze temporar birourile.“

Printre clienţii persoane fizice ai Storage4U, se numără cei care stochează lucrurile din sezonul de iarnă, precum bradul de Crăciun, schiurile sau hainele groase, dar şi pescarii, care au nevoie de acces la orice oră, pentru a veni să-şi ia instrumentele pentru pescuit. Alţi clienţi aleg să depoziteze mobilă sau sunt expaţi care au lucrat în România, au plecat în alte ţări, dar anumite obiecte încă le ţin în spaţiile companiei. Nu există o durată minimă sau maximă în care clienţii pot depozita lucruri, iar uneori echipele Storage4U merg la clienţi acasă, evaluează de cât spaţiu ar avea nevoie şi îi sfătuiesc cât să închirieze, oferindu-le variante de depozitare.

„Din 2020, dezvoltatorii imobiliari au pierdut din vedere dotarea apartamentelor cu boxe, aşa că oamenii au venit către noi. Trendul s-a accentuat în ultimii ani, aşa că suntem într-o piaţă în creştere.“

Preţurile de depozitare variază în funcţie de dimensiunea spaţiului închiriat, însă pornesc de la 6-8 euro şi pot ajunge la 14-15 euro pe metru pătrat pe lună.

„Profilul clienţilor înseamnă vârste de 25-35 de ani pentru femei, 35-45 de ani pentru bărbaţi, persoane active, care au nevoie de soluţii de depozitare cu care să nu aibă bătăi de cap“, a mai spus Aurelian Popa.

Business Storage4U este prezent deocamdată doar în Bucureşti, dar asociaţii se gândesc la o extindere şi în alte oraşe.

„Ne uităm la Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, centre care pot genera cerere şi unde putem găsi parteneri pentru francizarea conceptului. Avem în plan şi deschiderea unor alte spaţii în Bucureşti în zona de nord-vest, Pipera.“

Storage4U numără 18 angajaţi şi a depăşit 4 milioane de lei cifră de afaceri în 2021, pe o piaţă aflată pe trend crescător.

O campanie editorială realizată de Ziarul Financiar cu susţinerea Element Industrial

 

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Element Industrial