ZF Logistica businessului

ZF Logistica businessului. Bogdan Hebean, Realworld Eastern Europe: Companiile se îndreaptă spre digitalizare, dar provocarea vine dinspre HR

07.03.2023, 00:05 Autor: Bogdan Alecu

Optimizarea fluxurilor de producţie vine la pachet cu digitalizarea unei com­panii şi implementarea soluţiilor IT, iar aceas­ta vine cu provocări din partea personalului dar şi din partea decidenţilor – cei care pot alege între investiţii în software sau în hardware - un echipament nou.

„Lumea se îndreaptă spre o digitalizare tot mai mare. Transformarea digitală în­seamnă însă şi transformarea oamenilor. Aici este problema cea mai mare, nu în cazul soluţiilor tehnice. Noi, furnizorii de soluţii avem ca scop implementarea cu succes a acestora, dar cea mai mare parte a jobului şi cea mai mare provocare o reprezintă transformarea forţei de muncă. România este în coada clasamentului când vine vorba de digitalizare – suntem fruntaşi pe reţelele sociale, dar analfabeţi digital. De acest lucru ne lovim cel mai mult, mai ales în unităţile de producţie unde oamenii preferă alt tip de echipamente în locul unui soft nou“, a spus Bogdan Hebean, mana­ging director, Realworld Eastern Europe, care dezvoltă şi livrează soluţii de gestio­nare a mentenanţei şi de digitalizare.

El a adăugat că portofoliul Realworld Eastern Europe acoperă domeniul vast al transformării digitale – compania furnizea­ză servicii profesionale şi produse GIS pentru organizaţiile care dezvoltă şi exploa­tează reţele şi infrastructuri distribuite geografic, precum: telecomunicaţii, alimen­tare cu apă şi canalizare, transportul şi dis­tri­buţia energiei electrice şi a gazului -, iar în prezent acesta este format din aproximativ 10 clienţi, din care jumătate sunt activi în România.

„Este vorba de un soft care permite digitalizarea proceselor de mentenanţă şi întregului ciclu de viaţă al asseturilor companiilor. Vorbim de companii implicate în producţie, dar şi spitale, aeroporturi sau întreprinderi cu asseturi vitale, care trebuie să fie în funcţiune tot timpul. Ne ocupăm de România acum şi ne uităm pentru o extindere în Ungaria, unde am deschis o filială. Noi prin aceste soluţii dorim spre exemplu şi să eliminăm accidentele de muncă. Lucrăm în special cu companii medii, unde sunt mai uşor de implementat astfel de soluţii. Entitatea Realworld Eastern Europe nu are graniţe geografice – avem activităţi în Irlanda, UK, Germania“, a explicat Bogdan Hebean.

Peste 56% dintre companii continuă să funcţioneze în modul reactiv în ceea ce priveşte mentenanţa de bunuri – utilaje, echipamente - în loc să abordeze întreţi­nerea preventivă, ceea ce conduce, la nivel global, la pierderi de 8 miliarde de USD anual, conform estimărilor Realworld Eastern Europe, companie de integrare de soluţii software, parte a holding-ului olandez Realworld Systems.

Reducerea numărului de defecţiuni, concomitent cu scăderea timpului de inter­venţie, cât şi adoptarea tehnologiilor de colectare de date în timp real sunt aspecte cheie în mentenanţă. Astfel, piaţa globală de Mentenanţă Predictivă este estimată să atingă valoarea de 6,3 miliarde USD în acest an şi se află în continuare într-un ritm susţinut de creştere, potrivit unui raport al Market Research Future.

 

 


 

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Element Industrial