ZF News

Ce puteţi citi în Ziarul de Duminică de săptămâna aceasta

Ce puteţi citi în Ziarul de Duminică de săptămâna...

Autor: Ştefan Stan

10.08.2014, 12:40 119

Cum am devenit om mare/ de Tudor Călin Zarojanu

O vreme am fost om mic. Trebuie să vă spun că mă simţeam foarte bine în această postură. Dar nu ştiam de ce, pentru simplul motiv că habar n-aveam cum e să te simţi altfel. Cu alte cuvinte, nu ştiam cum e să fii om mare.

Cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul se va desfăşura în perioada 12-17 august, la arena Verde Stop din Bucureşti (Strada Barbu Văcărescu 162-164, sector 2), „păstrând atmosfera din Deltă” şi ideea de îndepărtare de „betoanele urbane”. 
 
 
De la început vrem să semnalăm unicitatea acestei cărţi*) pe care o socotim fără dubiu eveniment editorial. Este pentru prima oară când apare un fel de dicţionar – deşi nu este numit astfel – al unei mari părţi a arhitecţilor români. O carte aşteptată, care ar trebui să se afle în biblioteca oricărui iubitor de cultură, mai ales de cultură românească, încât, de fiecare dată când doreşte să afle numele creatorului unui monument arhitectonic din ultimii 130 de ani, să se poată lămuri şi, poate, chiar să-i găsească imaginea. 
 
 
-  Între proza ficţională şi cea nonficţională pe care le promovaţi în egală măsură, căreia îi daţi întâietate, care vă este mai aproape de suflet?
 
 
 
Volum îngrijit de Simona Popescu şi Ion Cocora. Prefaţă de Simona Popescu. Fişă de dramaturg de Ion Cocora. Conţine piesele: „Exact în acelaşi timp”, „Florenţa sunt eu”,  „Poate Eleonora...” „Insula”, „Ceasornicăria Taus”, „Nepotul lui Rameau”. „N-a scris ca un dramaturg, ci ca un suprarealist. Gellu Naum clatină cu nonşalanţă tabieturile dramaturgice de rigoare, polemizând cu popularul comic sau cu la fel de popularul, în fond, tragic, înlocuindu-le cu umorul negru care le conţine, a rebours şi exploziv, pe amândouă, la care se adaugă un frison poetic.” (Simona Popescu).
 
 
Primăria Municipiului Curtea de Argeş, Centrul de Cultură şi Arte „George Topârceanu” Curtea de Argeş, Asociaţia „Sculptor marinar Laurenţiu Macarie”, TRUICART Events şi Dan Tudor Truică – curator general, au plăcerea să vă invite la vernisajul  Salonului Naţional de Artă Plastică „Atitudini Contemporane” ediţia a VII-a, etapa a IX-a, 2014, vineri 8 august 2014, ora 10.00 la Centrul de Cultură şi Arte „George Topârceanu” Curtea de Argeş (foto 1).
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO