ZF News

Pensia facultativă a BCR a strâns cei mai mulţi clienţi noi anul trecut: angajaţii din energie şi antreprenorii au fost cei mai activi

Pensia facultativă a BCR a strâns cei mai mulţi...

Autor: Roxana Pricop

24.02.2015, 13:57 289

Fondul de pensii private facultative BCR Plus, administrat de divizia de specialitate a grupului financiar BCR, a atras peste 12.000 de clienţi noi anul trecut, reprezentând o treime din numărul total de clienţi noi atraşi de întreaga piaţă.

Numărul de clienţi ai BCR Plus a urcat astfel la 98.310. Majoriatea clienţilor provin din rândul angajaţilor din sectorul energetic şi al antreprenorilor. Fondul a raportat o creştere a activelor în administrare de circa 30% anul trecut până la o valoare de 170,7 milioane de lei, susţinută de sumele noi de bani atrase şi de randamentele obţinute din investiţii.

“O treime din românii care şi-au deschis anul trecut un cont de pensie privată facultativă au ales fondul BCR Plus. Fondul a avut un randament anul trecut de peste 9%, de două ori mai mare decât dobânda bancară. Pentru acest an ne-am propus depăşirea pragului de 100.000 de clienţi şi creşterea susţinută a activelor”, a spus Lucian Anghel, directorul general al societăţii BCR Pensii, cu active totale în gestiune de peste 1,3 miliarde de lei (pensii obligatorii şi facultative).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO