ZF News

The Wall Street Journal: Îţi doreşti o promovare? Şansele tale sunt mai mari dacă te tunzi chel

The Wall Street Journal: Îţi doreşti o promovare? Şansele tale sunt mai mari dacă te tunzi chel
06.10.2012, 21:17 954

Conform unui studiu al Şcolii Wharton din cadrul Universităţii din Pennsylvania, bărbaţii raşi în cap sunt percepuţi mai masculini, impunători şi în anumite cazuri, ca fiind mai buni lideri decât cei cu părul lung, scrie The Wall Street Journal.

Acest lucru ar putea explica de ce oameni de afaceri, precum Marc Andreessen, fondator Netscape, Jeffrey Katzenberg, director executiv de la DreamWorks Animation sau Jeffrey Bezos, CEO la Amazon.com au ales acest stil în ultimii ani.

Unii directori consideră că această tunsoare îi face să pară mai tineri şi le dă mai multă încredere în ei.

Albert Mannes, lectorul universitar care a coordonat studiul, a recrutat 344 de subiecţi cărora le-a arătat, în cadrul a trei experimente diferite, poze cu acelaşi bărbat în două versiuni diferite: una în care avea păr şi una în care era ras. În toate cele trei experimente, bărbatul care apărea ras în cap a fost considerat mai impunător. Rezultatele unuia dintre experimente au arătat că bărbaţii cheli sunt percepuţi în medie cu 2,5 cm mai înalţi decât de cei cu păr.

Mannes a declarat că a realizat acest studiu după ce a constat că oamenii îl tratau diferit de când a ales această tunsoare.

Bărbaţii raşi în cap sunt asociaţi cu profesii extrem de masculine, precum cele din domeniul militar, sportivi performanţi sau actorii preferaţi din filmele de la Hollywood, precum Bruce Willis.

Iată câţiva lideri de succes, care au ales acest stil de tunsoare:

► Lloyd Blankfein, CEO la Goldman Sachs, una dintre cele mai influente bănci americane

► Jeffrey Katzenberg, CEO la DreamWorks Animation SKG, compania de producţie şi distribuţie filme

► Marc Andreessen, fondator al Netscape

► Jeff Bezos, CEO al retailerul online, Amazon

► Rupert Murdoch, CEO al grupului media american, News Corporation

► Kenneth Frazier, CEO al companiei farmaceutice Kenneth Frazier

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24