ZF Transilvania

9 consorţii se bat pentru modernizarea drumurilor judeţene din Cluj, contract de 89 mil. euro

 9 consorţii se bat pentru modernizarea drumurilor judeţene din Cluj, contract de 89 mil. euro

Autor: Laurentiu Cotu

12.07.2011, 18:00 464

Proiectul de modernizare aldrumurilor judeţene din Cluj, pe o distanţă totală de 435 km, aconvins 9 consorţii de firme să depună oferte la cea de-a doualicitaţie organizată de Consiliul Judeţean Cluj, pentru atribuireaacestor lucrări. Costul lucrărilor pentru toate cele cinci loturide drumuri este evaluat la 372,9 mil. lei, fără TVA (circa 89 mil.euro).

Ofertele au fost depuse deconsorţiile formate din companiile Diferit, Construct Perom şiSamus Construcţii (334,2 mil. lei pentru toate cele 5 loturi dedrumuri), asocierea Tehnologica Radion, Procons XXI (241,3 leipentru loturile 1, 3 şi 4), consorţiul Pan Petrol Com, MiddaneInvest Group, I&C Transilvania Construcţii, Coratim Construct,Transferoviar Grup, Specialist Consulting (327,2 mil. lei pentru 5loturi).

Alte oferte au fost depuse dePrimarom (59,2 mil. lei pentru lotul 3), asocierea Electrogrup,Rodesi Construct şi Reif Infra (202 mil. lei pentru loturile 1, 2şi 4), consorţiul Drumuri Bihor, Selina, Sodi Construcţii, DPConsult (101,4 mil. lei pentru lotul 1), consorţiu care a depusofertă şi pentru loturile 2, 3 şi 4 (175,9 mil. lei)

Consorţiul de firme Kiat Group,Tehnic Asist şi Damar Consult a depus ofertă pentru toate celecinci loturi (281,5 mil. lei), iar asocierea MBS Group, Compania deConstrucţii Carpaţi şi Expert Proiect 2002 a fost interesată deloturile 2 şi 4 (ofertă de 114,9 mil. lei). Astăzi a avut locdeschiderea ofertelor pentru atribuirea contractului de execuţie alucrărilor de modernizare pentru drumurile judeţene din Cluj (întotal 435 de km), licitaţia având criteriul de atribuire preţul celmai scăzut. Proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare adrumurilor judeţene din Cluj este prevăzută pentru perioada2011-2015, iar durata degaranţie este de 5 ani de la recepţia lucrărilor.

''În cel mai scurt timp, comisia delicitaţie va desemna câştigătorul, astfel încât să se poată trecela execuţia lucrărilor pentru aproximativ 435 de km drumurijudeţene. Dacă ţinem cont şi de licitaţia derulată în paralel deMinisterului Dezvoltării Regionale şi Turismului, care va avea locîn 1 august şi care urmăreşte modernizarea a 194 km de drumurilocale şi judeţene pe raza judeţului Cluj, putem spune că,în cel mult doi ani Clujul vabeneficia de o infrastructură de transport rutier adecvată'', adeclarat Radu Bica vicepreşedintele ConsiliuluiJudeţean Cluj.

În luna aprilie, CJ Cluj a anulato licitaţie câştigată de consorţiul de firme Midanne Invest Grup,Panpetrol Com, Specialist Consulting, Proiect Bucureşti GrupConsultanţă Imobiliară, Simarc, I&C Transilvania Construcţii şiCoratim, pentru reabilitarea a 718 km de drumuri judeţene.Consiliul Judeţean Cluj, în calitate de autoritate contractantă,spunea la acea dată că licitaţia în valoare de peste 191 mil. euroa fost anulată întrucât condiţiile impuse de banca finanţatoare nuputeau fi îndeplinite.

Totodată, CJ Cluj a mai precizatatunci că instituţia nu putea oferi garanţiile pe care companiaMidanne Invest Grup (care făcea parte din consorţiul declaratcâştigător) le solicita pentru a primi banii de la bancă, deoareceaceasta şi-a asumat prin licitaţie angajamentul de a obţinefinanţarea. Compania Midanne Invest Grup a cerut administraţieiclujene să garanteze pentru ca asocierea de firme declaratăcâştigătoare să obţină banii de la bancă, însă acest lucru ar fiînsemnat creşterea gradului de îndatorare a Consiliului JudeţeanCluj. În aceste condiţii, prima licitaţie organizată de CJ Cluj învederea modernizării drumurilor judeţene a fost anulată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO