ZF Transilvania

Drumul expres Arad-Oradea, investiţie de peste 2 mld. euro, a obţinut acordul de mediu

Drumul expres Arad-Oradea, investiţie de peste 2 mld....

Autor: Laurentiu Cotu

04.10.2023, 17:11 309

Proiectul drumului expres Arad-Oradea, o investiţie de peste 2 mld. euro cuprinsă în lista de proiecte de infrastructură de transport finanţabile în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020, a obţinut acordul de mediu al Agenţiei Naţională de Mediu, urmând ca acesta să intre în Comisia Tehnico-Economică, la Ministerul Transporturilor.

’’Este primul proiect comun de realizare a unui drum expres, de către administraţiile publice locale din România, pentru care s-au asociat Consiliul Judeţean Bihor, Consiliul Judeţean Arad, primăriile Oradea şi Arad, respectiv Ministerul Transporturilor. Anul viitor organizăm licitaţia pentru desemnarea constructorului. Lucrarea de construcţie este împărţită în trei loturi. Drumul expres Arad-Oradea se va racorda şi la reţeaua ungară de drumuri expres, care face legătura între Bekescsaba şi Budapesta’’, a spus Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Drumul expres va avea 120 de kilometri, o viteză de proiectare de 140 km/h şi presupune realizarea a 70 de poduri şi podeţe, 12 noduri rutiere şi un pasaj, valoarea totală a investiţiei fiind de peste 10,7 mld. lei (2,163 mld. euro), inclusiv TVA. Acest drum expres a fost convenit în cadrul parteneriatului dintre Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, primăria municipiului Oradea, primăria municipiului Arad, Consiliul Judeţean Bihor şi Consiliul Judeţean Arad.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO