ZF Transilvania

Proiect european de peste 71 mil. lei pentru achiziţionarea a 25 de autobuze electrice în municipiul Iaşi

Proiect european de peste 71 mil. lei pentru...

Autor: Laurentiu Cotu

15.03.2023, 17:43 98

Primăria Iaşi a accesat un proiect european de peste 71 mil. lei (14,5 mil. euro), finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), Componenta 10 - Fondul Local, Investiţia I.1 - Mobilitate urbană durabilă, I.1.1 Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public (achiziţia de vehicule nepoluante), pentru achiziţionarea a 25 de autobuze electrice, de 10 metri lungime fiecare. Proiectul prevede şi achiziţionarea a 25 de staţii de încarcare lentă şi 8 staţii de încărcare rapidă. Durata de implementare a proiectului este de 40 de luni, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Iaşi.

Prin intermediul acestui proiect se are în vedere îmbunătăţirea condiţiilor de mobilitate urbană, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră generate de transporturi, implementarea de sisteme de transport inteligente şi infrastructură TIC pentru a spori securitatea rutieră, reducea timpilor de călătorie şi diminuarea congestiilor din trafic, creşterea ponderii călătorilor cu transportul public local cu vehicule cu emisii zero, creşterea atractivităţii transportului public în comun, cu impact asupra fluidizării traficului rutier.

 

            

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO