Ziarul de Duminică

CARTEA IN 100 DE CUVINTE - SELECTIA Z.D.

CARTEA IN 100 DE CUVINTE - SELECTIA Z.D.
30.05.2008, 19:19 47

Carmen Mihalache, Ana Pascu, Cosmin Mihalache, Ciprian Voicila - Ingeri, zmei si joimarite. Editura Humanitas
Cateva lectii despre sat, fapturile din ceruri, fapturile timpului si ale vremii, fapturile vazduhului, fapturile pamantului, fapturile padurii, fapturile apelor, fapturile din basme, plantele miraculoase, animale sfinte, necurate sau nazdravane. In carte vor fi gasite portretele acestor fapturi nefiresti care "se arata", in diverse locuri si momente sau imprejurari ale vietii, acelora care cred in ele. Ilustratii de Cosmin Mihalache pornind de la desenele realizate de copii.

Roderick Gordon & Brian Williams - Tunele. Editura Corint Junior
Will Burrows este un baiat de paisprezece ani care locuieste in Londra. Are putine lucruri in comun cu restul familiei sale, cu exceptia pasiunii mistuitoare pentru sapaturi, pe care o impartaseste cu tatal sau. Cand acesta dispare brusc, intr-un tunel necunoscut, Will decide sa investigheze disparitia tatalui sau impreuna cu prietenul lui Chester. Curand, se trezesc in adancul pamantului, unde descopera un secret intunecat si infricosator, un secret care i-ar putea costa chiar viata. Autorii cartii au fost mereu fascinati de sapaturile arheologice. Traducere si note de Dan Dobos.

Radu I. Petrescu - Uimitoarea epopee a lui Vuzan, Capitan-Tuzan si a aghiotantului sau, Phistir, Sergentu'Fir PoHeme scapate de sub control. Editura Curtea Veche
Mai degraba o carte pentru copii mari, aceasta "epopee" apare in colectia initiata si coordonata de Serban Foarta "Ludex" ("pentru copii si pentru rafinati"). Volumul e impartit in doua: Uimitoarea epopee... ("Vuzan, Capitan-Vuzan,/ e frate bun cu Phazan,/ in timp ce sergent Pistiu/ fluiera de cand il stiu.") si Trei saci cu nisip si alte poheme ratacite. Ilustratii de Sonia Tibacov.

Wilhelm Hauff - Muc cel mic. Editura Corint Junior
Desi a trait foarte putin, doar douazeci si cinci de ani, Wilhelm Hauff a scris basme, povestiri umoristico-fantastice, nuvele satirice. Povestea lui Muc cel Mic este unul dintre cele mai savurate basme ale scriitorului german, personajul sau fiind indragit de copiii din cele patru colturi ale lumii si pe buna dreptate, pentru ca incercarile prin care trece eroul starnesc simpatia celor mici. Ritmul vioi al povestirii si ineditul intamplarilor fac din textul de fata o lectura educativa si pasionanta. Traducere de Roland Schenn. Ilustratii de Mihai Tenovici.

Timothee de Fombelle - Tobie Lolness. Editura Humanitas
"Tobie era inalt de un milimetru si jumatate, ceea ce nu era mult pentru varsta lui." Asa incepe povestea aventurilor lui Tobie, care apartine poporului marelui stejar, popor care traieste sapand case in adancul scoartei cu ajutorul gargaritelor lucratoare, se hraneste cu laptele larvelor si cu suc de scoarta. Tatal lui Tobie e un mare savant care a facut o descoperire senzationala. Dar, pentru ca refuza s-o dezvaluie, familia sa e condamnata la moarte. Premiul Andersen pentru cea mai buna carte pentru copii de 9-12 ani in Italia, in 2007. Ilustratii de Francois Place. Traducere din franceza de Ileana Cantuniari.

Angie Sage - Leacuri. Editura Corint Junior
Volumul este cartea a treia din seria Septimus Heap (precedentele doua: Magie si Zborul). Cand Silas Heap desigileaza o camera uitata din Palat, elibereaza fantoma unei regine care a trait cu cinci sute de ani in urma. Regina Ethelcrunta este la fel de ingrozitoare moarta, cum a fost si in viata, si tot pusa pe rele. Dar pentru planul ei diabolic de a-si asigura viata vesnica are nevoie de supunerea Jennei, de disparitia lui Septimus si de talentele fiului sau, Marcellus Pye, faimos Alkimist si Tamaduitor. Angie Sage continua in aceasta carte calatoria fantastica a lui Septimus Heap. Ilustratii de Mark Zug. Traducere de Irina Bojin.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO