Ziarul de Duminică

Confidenţele Fuhrerului despre planul său de cucerire a lumii

Confidenţele Fuhrerului despre planul său de cucerire a lumii
19.08.2010, 23:40 54

Hermann Rauschning
"Hitler mi-a spus"
Editura Lucman

Hermann Rauschning (1887-1982) a fost un fost şef nazist alguvernului de la Danzig, membru al partidului nazist din 1932. Doiani mai tarziu a renunţat la calitatea de membru şi a emigrat înSUA în 1941 (după scurte şederi în Elveţia, Franţa şi MareaBritanie) unde a denunţat nazismul. Prima ediţie a cărţii de faţă aapărut în 1939. În ea Rauschning susţine că a avut numeroaseconvorbiri cu Hitler, care i-a vorbit despre planurile sale."Bulversarea mondială, iată spre ce tinde noul război. Hitler econvins că-i este de ajuns să caştige acest război ca să reuşeascăsă le impună oamenilor un regim nou, cel al voinţei sale. Ideefantastică, fără îndoială, dar falsa putere creatoare a unuiisteric riscă să reducă lumea la un morman de ruine." Foarte mulţiistorici au privit cu suspiciune cartea lui Rauschning. Traducerede Nicolae Baltă.

EvanThomas
Barrack Obama, o alegere istorică
Dezvăluri exclusive ale revistei Newsweek din timpul campanieiprezidenţiale

Editura Litera internaţional

Jurnalist la "Newsweek" şi scriitor de succes, Evan Thomas adevenit celebru cand a obţinut National Magazine Award în 1998,pentru o anchetă jurnalistică pe marginea scandalului MonicaLewinsky. Printre alte cărţi foarte cunoscute ale sale se numără şio biografie a lui Robert Kennedy. Cartea de faţă dezvăluie înexclusivitate multe dintre dedesubturile campaniei prezidenţialedin 2008, cand a început "era Obama".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO