Auto

Michael Schmidt, Automobile Bavaria: „România are potenţial de cel puţin 10 Rolls-Royce anual“

Michael Schmidt, Automobile Bavaria: „România are...

Autor: Bogdan Alecu

03.02.2016, 00:07 1693

Michael Schmidt (desen), omul de afa­ceri care controlează gru­pul Automo­bi­le Bavaria şi care în Germania deţi­ne şi un dealer Rolls-Royce la München, are în plan ma­jorarea vânzărilor pe pia­ţa lo­ca­­lă pentru mar­ca britanică exclu­si­vistă, pe mă­sură ce întreg seg­men­tul de ma­şini de pes­te 200.000 de euro prinde viteză.

Cumulat, grupul con­dus de Mic­hael Schmidt a rulat în 2015 afaceri de 310 mil. euro, din care do­uă tre­imi în Româ­nia, iar restul în Germania.

„Dacă în Româ­nia există o piaţă tot mai mare pentru Bent­ley şi Lam­bor­ghini, ar trebui să livrăm şi noi cel pu­ţin zece automobile Rolls-Royce da­că o facem activ. Showroom dedicat Rolls-Royce nu vom avea la Bucureşti, dar o per­soană dedi­cată da. Sunt con­vins că în România se pot livra anual zece Rollsuri în condiţiile actuale de piaţă. Dacă este piaţă pen­tru Bentley în Ro­mâ­nia atunci cu si­gu­ranţă este şi una pentru Rolls-Royce.“

Anul trecut s-au livrat oficial în Româ­nia zece automobile Bent­­ley şi cinci Lam­bor­ghini de către Porsche Inter Auto, în timp ce Rolls-Royce a li­vrat două automobile, un coupe Wraith şi o limuzină Ghost, am­be­le având un preţ de por­nire de peste 300.000 de euro cu TVA. „Anul acesta vom livra cel pu­ţin do­uă cabriolete Rolls-Royce Dawn“.

Automobile Bavaria a deschis în 2010 primul service Rolls-Royce din re­giu­ne, la Bucureşti, unde vin maşini atât din Bulgaria, cât şi din Republica Moldova. Mai mult, potrivit unor date din piaţă, serviceul din Bu­cu­reşti are şi cea mai mare cifră de afaceri din Europa Centrală şi de Est deoarece aici maşi­nile sunt utilizate zi de zi şi parcurg mai mulţi kilometri decât cele din Vest, care sunt utilizate cu precădere în weekend sau cu ocazia unor evenimente speciale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO