Burse - Fonduri mutuale

Privatizarea Oltchim ar putea fi amânată cu câteva zile

Privatizarea Oltchim ar putea fi amânată cu câteva zile

Autor: Andrei Chirileasa

17.09.2012, 13:42 720

Reprezentanţii OPSPI, instituţia din cadrul Ministerului Economiei care se ocupă de privatizarea Oltchim, au cerut opinia ofertanţilor dacă îşi menţin ofertele pentru preluarea combinatului chimic în cazul în care procedura de privatizare se amână cu câteva zile pentru clarificarea noilor date legate de litigiile pe care Dan Diaconescu le-a iniţiat pentru a contesta unele hotări ale AGA de la Oltchim.

Printre hotărâri se numără şi introducerea dobânzilor calculate de stat în datoria istorică pe care AVAS o deţine la combinatul chimic. Datoria faţă de AVAS împreună cu dobânzile şi penalităţile au fost calculate la 250 mil. euro.

Dan Diaconescu a cerut OPSPI să clarifice şi datele legate de rafinăria Arpechim astfel încât aceasta să facă parte din procesul de privatizare al Oltchim, în condiţiile în care câştigătorul licitaţiei pentru privatizarea combinatului chimic ar avea probleme ulterior fără funcţionarea Arpechim.

Reprezentanţii OPSPI s-au retras pentru deliberări şi vor anunţa dacă vor amâna licitaţia de privatizare a Oltchim.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO