Business Hi-Tech

Fondatorul Apple Steve Jobs a murit

Fondatorul Apple Steve Jobs a murit

Autor: Adrian Voicu

06.10.2011, 07:38 4885

Cofondatorul Apple şi fost director general al companiei, Steve Jobs, a murit miercuri la vârsta de 56 de ani, fiind bolnav de cancer pancreatic. Prietenii şi fanii Apple şi-au exprimat regretul pentru moartea sa, informează CNN. "Suntem profund întristaţi să anunţăm că Steve Jobs a decedat astăzi", se arată într-un scurt comunicat al consiliului de administraţie al societăţii.

Pasionat de ceea ce făcea, pretenţios cu munca sa şi a angajaţilor săi, considerat de neînlocuit de mulţi fani şi investitori Apple, Steve Jobs a avut o viaţă care a sfidat toate convenţiile şi aşteptările.

Ce spunea Steve Jobs despre spectrul morţii sale în 2005

Şi în ciuda anilor şi a sănătăţii sale precare, moartea sa a adus tristeţe pe întreg globul, multă lume amintindu-şi de tot ceea ce a făcut el pentru a transforma lumea calculatoarelor, a muzicii şi a telefoanelor mobile, schimbând felul în care comunică oamenii şi accesează informaţia şi entertainment-ul.

"Lumea rareori vede pe cineva care să aibă impactul profund pe care l-a avut Steve, efectele căruia vor fi resimţite de multe generaţii care vor urma", a spus cofondatorul Microsoft şi rivalul său Bill Gates.

"Pentru aceia dintre noi îndeajuns de norocoşi să lucreze cu el, a fost o onoare uriaşă".

Fondatorul Apple a murit miercuri în Palo Alto, înconjurat de familie. Circumstanţele morţii sale nu sunt clare, dar Jobs are o întreagă istorie de luptă cu cancerul şi cu alte probleme de sănătate.

Fani din întreaga lume ai produselor Apple i-au adus un omagiu celui care a schimbat faţa telefoniei mobile şi a mobilităţii în general.

Despre moarte, cofondatorul Apple spunea în 2005 că a fost cel mai important instrument care l-a ajutat pe acesta să ia deciziile importante în viaţă: ""Amintirea faptului că voi muri curând este cel mai important instrument care m-a ajutat să fac alegerile cele mai mari din viaţă. Deoarece aproape totul - toate aşteptările externe, toată mândria, toate temerile privind stânjeneala sau eşecul - toate acestea dispar în faţa morţii, lăsând doar ceea ce este cu adevărat important"."

Directorul executiv al Apple, Tim Cook, va avea misiunea dificilă de a stabili strategia companiei după moartea lui Steve Jobs, un om pe care îl descria drept "un vizionar şi un geniu al creativităţii", scrie San Francisco Chronicle.

Cook, care a devenit CEO pe 24 august după ce Jobs a trecut pe poziţia de preşedinte, a fost cel care a anunţat moartea predecesorului său ieri prin intermediul unui mesaj către angajaţii companiei cu sediul în Cupertino.

Jobs l-a angajat pe Cook, 50 de ani, în 1998 de la compania Compaq şi adjunctul şi-a dovedit în scurt timp abilităţile de expert în operaţiuni. Tim Cook, omul cu cea mai grea misiune din lume. Va reuşi să iasă din umbra lui Steve Jobs?

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește și
AFACERI DE LA ZERO