Energie

Hidroelectrica debutează în posibilul an al listării cu afaceri şi profit în scădere, dar ajunge să lucreze la o marjă de vis

Marja de profit a Hidroelectrica este de 40%

Marja de profit a Hidroelectrica este de 40%

Autor: Roxana Petrescu

02.06.2016, 00:05 997
Hidroelectrica, cel mai mare produ­cător de energie din România, aflat în insol­venţă, a înregistrat în primele două luni ale anului o cifră de afaceri de 492 de milioane de lei, cu 21,2% mai mică faţă de perioada similară a anului trecut.
 
„Profitul brut la data de 29.02.2016 a fost de 191 de milioane de lei, cu 70 de milioane de lei mai mic decât profitul brut realizat în pri­mele două luni ale anului 2015, ceea ce re­pre­zintă o scădere de 26,8%“, se arată în ra­portul administratorului judiciar al com­paniei. Pro­cesul de insolvenţă al Hidro­electrica este gestionat de Euro Insol, companie deţinută de avocatul Remus Borza.
 
În pofida scăderii rezultatelor, marja de pro­fit la care a lucrat compania în primele două luni ale anului, de aproape 40%, ar putea stârni invidii pentru orice sector.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO