Special

Companiile româneşti de IT&C trebuie să înceapă extinderea în străinătate

no title
20.10.2011, 00:09 1746

Companiile româneşti din sectorul IT&C ar trebui să înceapă să se gândească la o expansiune peste hotare, cu toate că multor antreprenori din acest domeniu le lipseşte deocamdată curajul sau sunt prea comozi pentru a face un astfel de pas, conform invitaţilor prezenţi în cea de-a doua zi a forumului ZF Digital '11, organizat de Ziarul Financiar.

"Vor fi şi companii româneşti care vor juca un rol important la nivel internaţional, aşa cum s-a întâmplat şi în Polonia. Acum sunt companii poloneze care investesc în România, cum ar fi Scop Computers. Companiile româ­neşti au un potenţial mare, dar trebuie să investească", a spus Ronald Binkofski, CEO al Microsoft România.

Această idee a fost dezbătută şi în prima zi a forumului, atunci când printre invitaţi s-au aflat Florin Talpeş şi Irina Socol, doi dintre veteranii industriei şi printre puţinii antreprenori care au făcut pasul către pieţele externe.

Gândirea dincolo de graniţele pieţei locale şi curajul de a ieşi la nivel global sunt atuuri în ochii investitorilor, aşa cum a declarat Dan Lupu, directorul fondului de investiţii Intel Capital. "În momentul de faţă antreprenorilor le lipseşte viziunea şi ambiţia de a trece de la a-ţi asigura un trai bun la efortul de a face o firmă la nivel global", a spus Lupu, care s-a declarat deschis la investiţii în orice companie din industria IT care ar aduce valoare gigantului Intel. "Vorbim cu firme de la nivelul a câtorva puşti până la firme cu milioane de utilizatori. Tinerii sunt foarte entuziaşti în sensul că vor să cucerească lumea, ceea ce este un lucru extraordinar, sunt mai puţin axaţi pe câştigul material, vor ca munca lor să fie recunoscută, dar discuţiile despre bani nu sunt secundare", a mai spus Lupu la forumul ZF Digital '11, organizat de Ziarul Financiar alături de NEC, Lenovo, Samsung, Banca Transilvania şi Deloitte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește și
AFACERI DE LA ZERO