Auto

AutoItalia a vandut peste 4.800 de masini in sapte luni

04.08.2006, 19:38 8

AutoItalia, importatorul de pe piata locala al marcilor Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Maserati si SsangYong, a vandut 1.073 de masini in iulie, ceea ce reprezinta un record al vanzarilor companiei de la intrarea pe piata in urma cu 13 ani, au declarat pentru ZF reprezentantii companiei.
AutoItalia a comercializat in primele sapte luni ale anului 4.816 unitati, in crestere cu circa 25% fata de aceeasi perioada din 2005. Obiectivul companiei pentru acest an este vanzarea a peste 8.000 de masini.
Motorul vanzarilor celor de la AutoItalia a ramas marca Fiat, cu o pondere de aproximativ 90% din totalul vanzarilor. Cel mai bine vandut model a fost Albea, cu vanzari de 1.390 de unitati, urmat de utilitarele Doblo Cargo, cu 849 de unitati si Ducato Furgone cu 560 de unitati. Alte modele Fiat care au inregistrat vanzari importante sunt Panda cu 429 de unitati si Doblo Panorama cu 319 de unitati.
Pe segmentul SUV-urilor, AutoItalia este importatorul producatorului coreean SsangYong, care a inregistrat o crestere de peste 50% a vanzarilor, prin cele 161 de unitati comercializate de la inceputul anului.
AutoItalia a vandut in primele sapte luni ale anului 132 de masini Alfa Romeo, precum si 27 de Lancia, model care a inregistrat o crestere importanta, tinand cont ca pe tot parcursul anului 2005 au fost vandute 40 de unitati.
AutoItalia a vandut in primele sapte luni si cinci autoturisme de lux, marca Maserati, cu preturi de peste 100.000 de euro pentru fiecare model. Pe piata locala, au fost importate si comercializate peste 40 de autoturisme purtand emblema producatorului italian.
Importatorul auto a comercializat totodata 111 motociclete, scutere si ATV-uri (All Terrain Vehicles), toate produse de Honda. Compania japoneza se afla in portofoliul celor de la AutoItalia, pe acest segment de produse, din 2004. La nivelul anului trecut au fost vandute 160 de motociclete, scutere si ATV-uri. AutoItalia controleaza o retea nationala alcatuita din 25 de dealeri, care totalizeaza 29 de showroom-uri. Reteaua urmeaza a fi extinsa, importatorul purtand negocieri pentru dezvoltarea a trei noi centre de comercializare, potrivit oficialilor companiei.
Fiat, cel mai mare producator italian de automobile, are o cota de 2,5% pe piata locala de autovehicule la jumatatea acestui an. In acelasi timp, marca se afla pe locul sapte in clasamentul vanzarilor de masini de import.
La finalul anului trecut Fiat ocupa pozitia a sasea pe piata autovehiculelor de import din Romania.
Piata autovehiculelor de import a inregistrat in primele sase luni o crestere importanta, de 31,8%, fata de aceeasi perioada a anului trecut, depasind pragul de 58.000 de unitati vandute, potrivit APIA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO