Auto

Topul celor mai ieftine maşini exotice

Topul celor mai ieftine maşini exotice
22.06.2010, 13:06 93

Decapotabile, sportive sau de teren, maşinile exotice par căşi-au găsit locul lor pe piaţa auto, chiar dacă vănzările de maşinis-au prăbuşit la mai puţin de jumătate în ultimul an. Care suntcele mai ieftine şi cât de mult contează preţul pentru clienţiiunor astfel de maşini?

De la decapotabile şi până la versiuni sportive sau vehicule deteren, maşinile care ies din tipare reprezintă pentru dealerii autouna dintre cele mai bune modalităţi de a-şi promova imaginea. Chiardacă aceste categorii nu reprezintă, cel puţin în cazulcabrioletelor şi al versiunilor sportive, cote de piaţă importanteîn totalul vânzărilor, plusul de imagine pentru o marcă de volumprecum Volkswagen sau Renault este foarte important şi se traduceîntr-un interes mai mare pentru maşinile din segmenteletradiţionale, conform analiştilor.

Eos, primul coupé-cabriolet al Volkswagen şi ocupantul celor maiieftine decapotabile noi, aducea în anul 2007 vânzări de circa 400de unităţi, adică mai puţin de 2% din totalul maşinilor pe caremarca germană le comercializa în acel an. Un an mai tărziu,vânzările Eos scădeau la 300 de unităţi, pentru ca în anul 2009,odată cu prăbuşirea pieţei, Eos să ajungă la 120 de unităţi.


Citiţi mai multe despre cele mai ieftine decapotabile, maşinisportive şi SUV-uri pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO