Bănci și Asigurări

​Afacerile Allianz-Ţiriac au crescut cu 7% în 2015, până la 1,1 mld. lei, susţinute de vânzările de poliţe generale

​Afacerile Allianz-Ţiriac au crescut cu 7% în 2015,...

Autor: Anelis Baciu

02.03.2016, 14:05 220

Allianz –Ţiriac, cel mai mare asigurător local, a înregistrat prime subscrise de peste un miliard de lei anul trecut anul trecut, în creştere cu 7% faţă de 2014. Avansul de anul trecut a fost determinat de vânzările mai mari de poliţe generale care au cumulat 953 milioane de lei. Pe segmentul asigurărilor de viaţă, asigurătorul a raportat afaceri de 110 milioane de lei.

Rezultatele înregistrate în 2015 arată că suntem pe drumul cel bun în ceea ce priveşte demersurile pe care le-am făcut pentru a oferi standarde superioare de calitate clienţilor noştriîn termeni de produse şi servicii. Cu o rată de solvabilitate de 153% suntem extrem de bine pregătiţi să oferim cele mai solide şi credibile garanţii privind respectarea promisiunilor pe care le facem clienţilor“, a declarat Remi Vrignaud, directorul general al Allianz-Ţiriac.

Compania a plătit clienţilor despăgubiri de circa 446 milioane de lei anul trecut, cu 7% mai mult decât în 2014.

Cele mai mari daune plătite de Allianz anul trecut:

1. Despăgubire de peste 3,2 mil. lei pe RCA pentru un accident din străinătate

Allianz-Ţiriac a achitat în 2015 peste peste 3,2 milioane lei pentru un accident auto întamplat în străinătate (Carte Verde). Totodată, compania a plătit o despăgubire de peste 1,3 mil. de lei în contul unei poliţe RCA, ca urmare a unui accident produs în România soldat cu vătămări corporale.

2. Despăgubire de 800.000 de lei pe segmentul property

Cea mai mare despăgubire achitată pe segmentul property s-a ridicat anul trecut la peste 800.000 de lei, ca urmare a unui incendiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO