Bănci și Asigurări

Allianz vrea să-şi dezvolte afacerile de asigurări de viaţă în mai multe ţări, inclusiv România

Allianz vrea să-şi dezvolte afacerile de asigurări de viaţă în mai multe ţări, inclusiv România
18.07.2010, 14:41 16

Grupul german Allianz, cel mai mare asigurător european, vreasă-şi dezvolte afacerile de asigurări de viaţă din mai multe state,inclusiv România, şi nu exclude realizarea unor achiziţii, adeclarat şeful diviziei pentru Europa de Est şi Orientul Mijlociu,Manuel Bauer, pentru cotidianul Die Welt, scrie MediafaxBusiness.

Timpurile în care Allianz înregistra creşteri de două procente înRomânia, Ungaria sau Polonia au trecut. Totuşi, grupul are planurimari, notează publicaţia.
Allianz vrea să-şi consolideze afacerile pe pieţele pe care nu areo poziţie destul de puternică, însă sacrificarea profitabilităţiipentru creşterea cotei de piaţă nu este o opţiune, a afirmatBauer.

"Ne-am dezvoltat în ultimii ani mai mult organic. Asta nu înseamnăcă vom face achiziţii în următorii ani în Europa de Est. Pe pieţeleca România, Cehia, Polonia sau Ungaria am vrea să ne dezvoltăm pesegmentul de asigurări de viaţă, dar asta nu înseamnă automatachiziţii, campaniile de vânzări fiind întotodeauna o opţiune", arăspuns Bauer la întrebarea Die Welt dacă grupul mizează peachiziţii în Europa de Est. Citiţi mai mult despre activitateaAllianz în Europa de Est pe www.mediafax.biz

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO