Bănci și Asigurări

Alpha Bank România a înregistrat în primul trimestru din 2023 un profit net de 11 milioane de euro, în timp ce activele totale ale băncii au ajuns 4,4 miliarde euro, în creştere cu 13%

Alpha Bank România a înregistrat în primul trimestru...

Autor: Roxana Rosu

09.05.2023, 11:56 129

Alpha Bank România a înregistrat în primul trimestru din 2023 un profit net de 11 milioane de euro, în timp ce activele totale ale băncii au ajuns 4,4 miliarde euro, cu 13% mai mari faţă de perioada similară a anului trecut.

În T1/2022, banca a raportat un profit operaţional de 5,6 milioane euro.

Potrivit raportului financiar publicat de Alpha Bank Holdings Grecia, sucursala din România a avut în T1/2022 un profit net de 1 milion euro.

La finalul trimestrului 1 al anului 2023, portofoliul de credite al Alpha Bank în Romania a ajuns la 3,02 miliarde de euro expunere netă, marcând o creştere de aproximativ 13% faţă de primul trimestru al anului trecut, în timp ce depozitele clienţilor s-au ridicat la 2,96 miliarde de euro, în creştere cu 9,5% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, a anunţat marţi banca.

Pe segmentul persoanelor juridice, creditarea s-a majorat cu aproape 20%.

De asemenea, segmentul companiilor mari portofoliul de credite a crescut cu peste 16% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Volumul creditelor noi acordate IMM-urilor în trimestrul 1 al anului 2023 a înregistrat o creştere consistentă, de 94% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, marcând cea mai bună performanţă din ultimul deceniu.

Conform datelor din raportul Alpha Bank Holdings, veniturile Alpha Bank România s-au cifrat în primele trei luni din 2023 la 43 milioane euro, în creştere cu 16% faţă de perioada similară din 2022,

Volumul plăţilor procesate prin soluţiile de tip POS, Tap to Phone şi e-commerce a urcat cu 34% faţă primul trimestru al anului trecut.

Alpha Bank Romania este membră a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare şi financiare din Grecia. Activităţile internaţionale ale Grupului se extind pe lângă România, şi în Regatul Unit, Luxemburg şi Cipru.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO