Bănci și Asigurări

Americanii de la NCH numesc sef nou la Libra Bank

09.08.2007, 17:34 490

Amercanii de la NCH l-au numit la conducerea Libra Bank pe Emil Bituleanu, care a ocupat din 2003 postul de vicepresedinte in cadrul bancii.
Bituleanu a fost numit presedinte al Consiliului de Administratie al bancii pe 19 iulie. El asigurase interimar conducerea bancii din toamna trecuta, dupa plecarea fostului presedinte, germanul Axel Hummel. Numirea lui Bituleanu va "asigura continuitatea strategiei pe care Libra Bank si-a stabilit-o", afirma reprezentantii bancii. Inca de anii trecuti, Libra, un jucator de talie mica, s-a concentrat pe nisa finantarilor pentru liber-profesionisti si a firmelor de dimensiuni reduse.
Banca este detinuta de o serie de companii locale controlate de grupul american de investitii New Century Holdings (NCH). Grupul are investitii de 300 de milioane de dolari pe piata locala.
Bituleanu a detinut pozitii de management in sistemul bancar in ultimii 12 ani, la Bancorex, BNP - Dresdner Bank si fosta Finansbank (actuala Credit Europe).
In prezent conducerea executiva a Libra Bank este asigurata de doi manageri - Bituleanu si Cristina Mahika Voiconi.
Libra Bank a obtinut in primul trimestru un profit net de 341.725 de lei (101.000 de euro).
Banca inregistrase anul trecut o pierdere neta de 20,59 milioane de lei (5,7 milioane de euro), pe fondul cresterii cheltuielilor cu provizioanele constituite pentru creditele de consum si al extinderii retelei teritoriale. In schimb, Libra obtinuse profit din operatiuni. La sfarsitul lui martie, activele bancii totalizau 556 de milioane de lei (aproape 166 milioane de euro), in crestere cu 13%, in lei, fata de decembrie trecut. Pe parcursul lui 2006, banca si-a marit activele cu 35%, pana la 494 mil. lei (134 mil. euro). Depozitele atrase de la clienti au urcat in primul trimestru cu 16%, pana la 475 de milioane de lei (141 mil. euro).
La inceputul anului, actionarii au aprobat o majorare a capitalului social cu sapte milioane de lei, pana la 91,5 milioane de lei (peste 28 mil. euro). Anul trecut, Libra a atras aproape 20 de milioane de lei de la actionari. Banca opereaza in prezent o retea de 20 de unitati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO