Bănci și Asigurări

Austriecii de la Volksbanken scot la bataie alte 3 milioane de euro

07.01.2003, 00:00 13

Prima miscare pe care austriecii de la Osterreichische Volksbanken AG vor s-o faca anul acesta pe piata romaneasca este sa injecteze aproape 3 milioane de euro pentru majorarea capitalului social al filialei sale din Romania. Astfel, pana cel mai tarziu la sfarsitul acestei luni conducerea de la Bucuresti a Volksbank Romania va raporta majorarea efectiva a capitalului social al bancii cu 100 mld. de lei, de la 280 mld. lei la 380 mld. lei.
Celelalte tinte pentru 2003 sunt: dublarea cotei de piata din punct de vedere al activelor si al depozitelor atrase. In plus, banca isi va extinde reteaua teritoriala cu inca 4 sucursale, urmand ca numarul acestora sa ajunga la 12.
Potrivit conducerii de la Bucuresti, se estimeaza ca anul acesta totalul activelor bancare sa ajunga la 150 de milioane de euro, valoare cu 35% mai ridicata decat cea de la sfarsitul anului 2002 cand se asteapta atingerea unui nivel a activelor de 110 milioane de euro.
"Pentru anul viitor, ne propunem sa atingem o cota de piata de 2% din punctul de vedere al activelor, iar ca total al depozitelor o cota de 2-3%, comparativ co o pondere de 1%, cat este in prezent", a spus la sfarsitul anului trecut Laurentiu Mitrache, vicepresedintele Volksbank Romania.
Banca isi propune, de asemenea, ca volumul total al creditelor sa ajunga la 100 de milioane de euro, la finele acestui an, mai mult cu 30% fata de nivelul pe care il va inregistra la sfarsitul anului 2002. Principale programe prin care Volksbank acorda credite sunt programul de finantare pentru intreprinderile mici si mijlocii in colaborare cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare si cu Fondul Romano-German.
Conducerea bancii intentioneaza sa lanseze, in primele luni ale anului 2003, si o serie de noi produse si servicii, care vizeaza atragerea comerciantilor pentru acceptarea cardurilor si a cecurilor, precum si un serviciu de internet-banking destinat persoanelor fizice si juridice.
In urma intregii strategii aplicate se astepta ca numarul clientilor sa creasca in 2003, conform estimarilor conducerii, de la 12.000 la 20.000, iar numarul cardurilor emise de Volksbank va ajunge la 7.000, in crestere cu peste 50% fata de 2002.
Volksbank intentioneaza, de asemenea, sa deschida patru sucursale, situate in Constanta, Baia Mare si Bucuresti (doua unitati), reteaua teritoriala fiind extinsa de la opt unitati la 12. De pe 16 decembrie 2002 banca este prezenta si la Oradea.
Volksbank Romania a fost infiintata in anul 2000, ca filiala a grupului Osterreichische Volksbanken AG, fiind concentrata pe segmentul firmelor mici si mijlocii si al persoanelor fizice, mai ales prin acordarea de credite pentru consum.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO