Bănci și Asigurări

Banca lui Blidar şi-a lansat oferta de creditare

18.08.2010, 23:37 56

Banca Feroviară, controlată de omul de afaceri Valer Blidar caredeţine şi Astra Vagoane Călători Arad, a lansat ieri oficial oofertă de creditare, la un an după ce a obţinut licenţa defuncţionare de la BNR. În paralel, banca a inaugurat două agenţiila Arad, ajungând astfel să opereze şase unităţi teritoriale.

"În principal, vom merge către parteneri de afaceri aiacţionarului majoritar, în domeniul feroviar", au comentat pentruZF reprezentanţii băncii. Oferta de creditare include însă şiproduse cu destinaţii generale, atât pentru clienţii persoanefizice şi companii, dar şi produse de garantare a tranzacţiilorderulate de clienţii băncii. Până acum banca s-a concentrat peatragerea de resurse de la clientelă, pe care le va utiliza pentrufinanţarea activităţii de creditare.

"Noi am pornit pe acest drum din cauza comportamentuluineprietenos şi arogant al băncilor străine, practicând comisioaneşi dobânzi mari, mult peste cele practicate de băncile-mamă înţările lor", a spus ieri Valer Blidar la deschiderea unităţilor dinArad, citat de Mediafax.

El deţine şi funcţia de preşedinte al Consiliului deAdmi­nis­traţie al Băncii Feroviare. Conducerea executivă esteasigurată de Petre Tulin, director general, şi Laurenţiu Bouleanuşi Cornelia Barbu, ca directori general, adjuncţi. Potrivit unorsurse din piaţă, Jean Andronie, fost vicepreşedinte responsabil desegmentul corporate la BCR, cea mai mare bancă locală, ar urma săse alăture echipei de conducere la Banca Feroviară. Reprezentanţiibăncii au spus că în prezent Andronie nu este angajat al băncii,fără să ofere alte comentarii pe marginea acestor informaţii.

Petre Tulin, care în trecut a fost director în BNR şi a condusHVB Banca pentru Locuinţe şi BCR Banca pentru Locuinţe, a spus ierila Arad că reţeaua teritorială a Băncii Feroviare va continua săfie extinsă, urmând să ajungă la zece unităţi într-un orizont deşase luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO