Bănci și Asigurări

Bancpost incepe sa emita carduri American Express in lei

18.11.2005, 18:31 85

Oamenii de afaceri care calatoresc frecvent in strainatate vor putea beneficia de saptamana viitoare de serviciile speciale atasate cardurilor de credit pe care Bancpost incepe sa le emita in lei, sub sigla American Express.

Portofoliul de carduri al Bancpost se completeaza cu doua noi variante de card de credit, Amex Green si Amex Gold, cu limite de creditare de 20.000 de lei, respectiv 54.000 de lei.

Pe langa cea mai ridicata limita de creditare de pe piata, cardul American Express Gold ofera beneficii de calatorie precum: in cazul in care bagajul este pierdut sau furat, American Express asigura un costum de haine; serviciul Gold Travel pune la dispozitia membrilor oferte speciale de calatorie si reduceri de pana la 60% la hoteluri din intreaga lume, impreuna cu asigurarea de calatorie completa; serviciul international Global Assist - in cazul deplasarilor in strainatate, faciliteaza posesorilor de carduri contactarea unui doctor sau unui avocat.

Pentru prima data in Romania o linie telefonica si o agentie de turism dedicate ofera asistenta in planificarea si rezervarea vacantelor pentru posesorii de card Amex. De asemenea, acestia au acces la programele turistice American Express si la ofertele exclusive oferite prin 2.200 de oficii turistice din intreaga lume, cea mai mare retea de servicii turistice din lume.

In pachetul de servicii mai intra asigurarea medicala de calatorie, asigurarea de calatorie in caz de accidente si accesul la o linie de urgenta cu functionare non-stop care ofera consultanta pentru vize si suport legal si medical.

Ambele produse - Green si Gold - asigura clientului o perioada de gratie de pana la 55 de zile pentru rambursarea creditului, iar plata minima lunara trebuie sa reprezinte 3% din soldul creditului.

Cardul Green este destinat clasei de mijloc, iar sumele atrase si nerambursate in perioada de gratie poarta o dobanda de 26,9%. Dobanda pentru cardul Gold este de 24,9% pe an.

Pentru cumparaturile efectuate prin card nu se percepe comision, indiferent de locatie. La retragerile de numerar, clientul plateste un comision de 2,5% la bancomatele Bancpost si de 3,5% in alte retele. Membrii posesori de card pot decide sa faca rambursarea integrala a creditului folosit sau sa-l achite in perioada de timp pe care o considera potrivita. De asemenea, pentru bunurile cumparate posesorii vor beneficia de o garantie de 30 de zile in caz de furt sau deteriorare accidentala.

Bancpost va fi emitent exclusiv al cardurilor American Express. Banca emite deja carduri de debit si de credit sub sigla Visa si MasterCard, avand in portofoliu 1,5 milioane de carduri, respectiv 22% din piata interna. "Parteneriatul incheiat cu American Express, prin care Bancpost devine singurul emitent local al acestor carduri de credit, ne ajuta sa ne consolidam pozitia detinuta pe piata cardurilor de credit", a declarat Georgios Michelis, director general al Bancpost.

Fondata in 1850, American Express este in prezent lider mondial in domeniul cardurilor de credit, avand un portofoliu de 70 de milioane de carduri.

"Bancpost introduce cel mai important brand financiar premium pe piata din Romania, ridicand standardele serviciilor financiare oferite. American Express Green si Gold lansate ofera un pachet unic de beneficii pentru a intampina nevoile consumatorilor moderni", a declarat Philippos Karamanolis, director executiv al Bancpost.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO