Bănci și Asigurări

BCR Asigurari de Viata tinteste dublarea primelor subscrise

28.03.2007, 18:00 19

BCR Asigurari de Viata, companie ce face parte din grupul financiar construit in jurul BCR, si-a propus ca in acest an sa subscrie prime brute in valoare de 100,8 milioane lei (28,6 milioane euro), de doua ori mai mult decat nivelul de 50,4 milioane realizat anul trecut.
"Cresterea va fi sustinuta de dezvoltarea de noi produse de bancassurance, ceea ce va permite accesul la segmente de piata noi, si de continuarea dezvoltarii retelei teritoriale", a declarat pentru ZF Florina Vizinteanu, directorul general al BCR Asigurari de Viata.
Divizia de asigurari de viata a grupului BCR a incheiat anul 2006 cu un profit brut in valoare de 6,5 milioane lei (circa 1,8 milioane de euro).
"Datele estimative publicate de companiile de asigurari si declaratiile oficialilor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) privind volumul total al pietei asigurarilor ne pozitioneaza, dupa primul an de activitate, pe locul 8 in topul asigurarilor de viata cu o cota de 4,42%", a mai spus Vizinteanu.
Ea a adaugat ca societatea si-a propus pentru acest an o cota de piata de 7%, pentru ca in perioada urmatoare sa se pozitioneze in primii cinci asiguratori de pe piata.
Portofoliul de produse al BCR Asigurari de Viata este format din trei categorii: produse bancassurance, produse de asigurari viata destinate grupurilor de angajati si produse de asigurari de viata destinate persoanelor fizice.
Erste Bank, actionarul majoritar al BCR, si-a aratat intentia de a sustine divizia de asigurari de viata, in conditiile in care are multa experienta pe zona de bancassurance, in vanzarea de asigurari de viata prin sucursalele bancii.
Manfred Wimmer, director de strategie al Erste si vicepresedinte al Consiliului de Supraveghere al BCR, a declarat ca asigurarile de viata vor fi un segment foarte important si la BCR, unde va fi creat un model de bancassurance. In viziunea Erste, mult mai putin importante vor fi asigurarile non-viata, nefiind prioritara de pilda luarea unei decizii in privinta participatiei BCR la Asiban.
La inceputul acestui an, asiguratorul a depus la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private documentatia in vederea obtinerii autorizatiei de administrator de fonduri de pensii facultative (pilonul III). Alte companii de asigurare care sunt in proces de autorizare pentru pilonul III sunt: Aviva Asigurari de Viata si ING Asigurari de Viata.
"Pe termen lung, sistemul pensiilor private va stimula o atitudine proactiva si mai responsabila in ceea ce priveste bunastarea varstei a treia. Constientizarea sociala a faptului ca sistemul public de pensii nu poate oferi solutii financiare exhaustive persoanelor care si-au incetat activitatea va impulsiona recurgerea la alternativa pensiilor private", crede Vizinteanu. Ea a spus ca BCR Asigurari de Viata isi propune sa fie o prezenta activa pe piata fondurilor de pensii private pilonul III contribuind la cresterea gradului de informare a populatiei.
Dupa primul an de activitate, BCR Asigurari de Viata dispunea de un numar de 30 de agentii in care activau 64 de angajati si 250 de consilieri de asigurare. "Pana la finele anului 2007 vom fi prezenti in toate judetele Romaniei cu un numar de 46 de agentii", a adaugat directorul general al asiguratorului. Compania de asigurare nu apeleaza doar la reteaua proprie de vanzare pentru distribuirea produselor sale, ci si la reteaua nationala a BCR.
Valoarea pietei asigurarilor din Romania ca volum de prime brute subscrise a fost de 1,6 miliarde de euro, din care asigurarile de viata au reprezentat 300 milioane de euro. Companiile locale de asigurari de viata mizeaza insa pe o crestere mai rapida a acestei pietei in principal datorita cresterii nivelului de constientizare a nevoii de asigurare odata cu obligativitatea pensiilor private. Acestea estimeaza ca piata asigurarilor de viata ar putea ajunge la 3 miliarde de lei in 2010.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO