Bănci și Asigurări

BCR ia 75 mil. euro de la IFC pentru finantarea firmelor mici

06.12.2005, 19:40 15

BCR a luat un imprumut de 75 de milioane de euro de la International Finance Corporation (IFC), sumele urmand sa fie utilizate pentru sustinerea creditarii intreprinderilor mici si mijlocii, dar si a populatiei.

Creditul a fost contractat pe un termen de sapte ani, cu o perioada de gratie de doi ani. Nivelul dobanzii este calculat in functie de media pietei londoneze (EURIBOR la sase luni) la care se adauga o marja, considerata de oficialii bancii "in concordanta cu nivelul actual de dobanda la care BCR se imprumuta de pe pietele internationale".

"BCR, cu o buna reputatie si un nivel profesional recunoscut, face un nou pas in dezvoltarea relatiei speciale pe care o are cu IMM-urile si cu populatia. Vom continua sa ne concentram atentia asupra sustinerii acestor segmente ale economiei romanesti, care sunt obiective-cheie pentru BCR, pentru a caror dezvoltare cooperarea cu IFC este foarte importanta", a declarat Nicolae Danila, presedintele executiv al BCR.

Acesta este al doilea imprumut acordat de IFC bancii, dupa cel din anul 2002, care a avut o valoare de 75 de milioane de euro.

Soldul creditelor acordate de BCR intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) a crescut in primele zece luni ale anului cu 30%. Din totalul creditelor acordate clientilor persoane juridice, cele care au mers spre IMM-uri reprezinta 40%. Banca are 270.000 de clienti din aceasta categorie, care reprezinta 80% din totalul clientilor corporativi.

Soldul creditelor acordate clientilor din segmentul de retail au crescut cu aproape 70% de la inceputul anului. Oficialii bancii sustin ca in structura pe valute a creditelor acordate, cele in lei detin o pondere egala cu cele in moneda straina. liviu.chiru@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO