Bănci și Asigurări

BCR îşi va majora capitalul cu până la 144 mil. euro

 BCR îşi va majora capitalul cu până la 144 mil. euro

Autor: Voican Razvan

12.10.2011, 13:24 821

BCR, cea mai mare bancă de pe piaţă, a convocat pentru 14 noiembrie o Adunare Generală Extraordinară a Acţionarilor pentru aprobarea majorării capitalului social cu până la aproximativ 618 mil. lei (144 mil. euro) prin emiterea a cel mult 6,18 milioane de acţiuni noi cu valoarea nominală de 0,1 lei/acţiune.


Preţul de subscriere va fi egal cu valoarea nominală.


Rămâne de văzut dacă până pe 14 noiembrie austriecii de la Erste vor reuşi să finalizeze tranzacţiile preluare a pachetului de 30% din acţiunile BCR deţinut de SIF-uri. În prezent, SIF Transilvania mai are de ţinut AGA la sfârşitul lunii, iar SIF Banat Crişana a convocat AGA la începutul lui noiembrie pentru a decide vânzarea. Dacă operaţiunile nu vor fi perfectate în timp util, Erste ar putea încheia un aranjament prin care să le furnizeze minoritarilor sumele necesare participării la majorarea de capital astfel încât operaţiunea să poată avea loc fără probleme.


Conducerea Erste a confirmat luni că intenţionează să majoreze capitalul social al BCR cu circa 100 mil. euro. În prezent, austriecii deţin 69,4% din acţiunile celei mai mari bănci locale. Majorarea capitalului este necesară pe lângă încorporarea profitului pe 2010 realizată în primăvară pentru ca banca să poată absorbi mai bine efectul creşterii pierderilor din credite neperformante.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO