Bănci și Asigurări

BCR vinde credite cu depozit colateral firmelor mici care nu au garanţii

Foto Silviu Matei

Foto Silviu Matei

Autor: Anelis Baciu

09.09.2013, 20:42 385

BCR, cea mai mare bancă locală după activele deţinute, vrea să-şi extindă portofoliul de clienţi întreprinderi mici şi mijlocii (IMM) şi le vinde acestora credite în lei fără garanţii, dar cu depozit colateral. Valoarea maximă a liniei de finanţare ajunge la 300.000 de lei, iar perioada de rambursare a creditului este de trei ani.

Costul finanţării este format din dobânda de referinţă Robor la o lună sau la trei luni plus marja băncii care variază între 4,5% şi 7,5%, în funcţie de situaţia financiară a clientului.

„Segmentul companiilor mici este cel mai dinamic şi creditul fără garanţii reprezintă un mod de a răspunde nevoii clienţilor care au afaceri bine gestionate şi cu potenţial de creştere, dar care  nu dispun de garanţii suficiente”, a declarat Sorin Mititelu, director executiv, direcţia managementul segmentelor retail în cadrul BCR.

Creditul este garantat în proporţie de maximum 80% de către Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, clienţii nefiind obligaţi să prezinte şi alte tipuri de garanţii. Destinaţia finanţării o reprezintă capitalul de lucru şi activitatea curentă.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.09.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO