Bănci și Asigurări

Companiile din Dobrogea au nevoie de asigurări mai multe şi mai complexe

Companiile din Dobrogea au nevoie de asigurări mai multe...

Autor: Anelis Baciu

07.10.2016, 00:07 71

Industria asigurărilor din zona de sud-est a ţării nu este suficient valorificată de jucătorii din piaţă, indiferent că sunt brokeri sau companii de asigurări, în condiţiile în care multe dintre afacerile de aici nu sunt asigurate corespunzător, deşi riscurile la care se expun sunt însem­nate - aceasta a fost una dintre concluziile confe­rinţei „Piaţa asigurărilor în Dobrogea. Cum pot contribui asigurările la dezvoltarea afacerilor locale?“, organizată ieri la Constanţa de Ziarul Financiar împreună cu Omniasig, unul dintre cei mai mari asigurători locali.

„Creşterea este mai mare pe zona poliţelor corporate decât pe cea a asigurărilor pentru populaţie, cu toate acestea multe companii mari nu îşi asigură toate riscurile. De exemplu, în zona portului Constanţa ar fi nevoie de mai multe asigurări. Recent, pe şantierul naval s-a prăbuşit o macara şi s-a dovedit că nu avea asigurare. Partea bună a fost că nu au existat pagube, însă dacă ar fi existat acestea ar fi fost semnificative. Este clar că nu există un bun audit al riscului“, a declarat Traian Mazdrache, directorul sucursalei Omniasig din Constanţa.

Asigurătorii au spaţiu de creştere şi pe retail, unde numărul asigurărilor facultative, cum ar fi cele pentru locuinţe sau Casco, sunt reduse raportat la numărul de locuitori.

Mai mult, în zona poliţelor de retail se observă o tendinţă în rândul clienţilor de a se orienta către poliţe mai ieftine şi implicit mai puţin acoperitoare.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO