Bănci și Asigurări

Deşi oferă asigurări auto de doar o lună, Grawe România a vândut deja 2.000 de poliţe RCA

Deşi oferă asigurări auto de doar o lună, Grawe...

Autor: Anca Olteanu

10.04.2017, 16:24 2647

Potrivit primelor rapoarte ale companiei, 55% din vânzări sunt pentru posesori de maşini „made in Romania” şi de maşini germane. Cele mai multe poliţe RCA au fost cumpărate de posesorii de autoturisme Dacia.

Procesul de autorizare pe cele două clase de asigurare auto a fost finalizat în toamna trecută, după care Grawe a parcurs etapele obligatorii - obţinerea calităţii de membru al Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR), conectarea la baza de date CEDAM, autorizarea agenţilor proprii pentru asigurări auto.

Compania îşi propune ca la finalul anului 2017, pe segmentul auto, să deţină în portofoliu aproximativ 16.000 de poliţe active.

Grawe România face parte din grupul financiar austriac Grawe.

La sfârşitul anului 2016, volumul brut de prime subscrise a fost de 47,58 milioane de lei, iar profitul net a înregistrat valoarea de 2,07 milioane de lei. În ceea ce priveşte daunele plătite clienţilor în cursul anului 2016 pentru ambele segmente de asigurări (viaţă şi generale), acestea însumează 2,23 milioane de lei, iar pentru contractele de asigurare de viaţă ajunse la final compania a achitat suma de 8,6 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO