Bănci și Asigurări

Dezvoltatorul imobiliar Exigent Development contractează un credit de 57,8 mil. euro de la OTP Group, pentru construcţia fazei 5 a proiectului Plaza Residence din Militari, care include 1.288 de apartamente

Dezvoltatorul imobiliar Exigent Development contractează...

Autor: Cristina Bellu

14.03.2023, 10:23 2159

OTP Bank România şi OTP Bank Plc. anunţă încheierea unui acord de finanţare cu Exigent Property Investment, în valoare de 57,8 milioane de euro, pentru construirea fazei 5 din ansamblul rezidenţial Exigent Plaza Residence, localizat în cartierul Militari din Bucureşti, între mall-ul Plaza România şi Parcul Timişoara.

În paralel, banca a acordat şi o linie de finanţare în valoare de 50 mil. lei, pentru susţinerea TVA-ului din cadrul aceluiaşi proiect.

Exigent Property Investment face parte din Exigent Development, companie deţinută de grupul antreprenorial românesc Alfa Group, înfiinţat de omul de afaceri Alin Niculae, impreuna cu Cornel Petruţ Ion şi Daniel Niculae, doi antreprenori care şi-au pus amprenta pe o serie de proiecte imobiliare.

„Primul credit oferit grupului Exigent a fost în anul 2017, de atunci compania avut o evoluţie continuă, prin care a ajuns să dezvolte mii de apartamente în ansambluri rezidenţiale, ajungând astăzi la faza a 5-a a proiectului Plaza Rezidence”, spune Alexandru Neagu, Director Large Corporate, în cadrul OTP Bank Romania.

Faza 5 a proiectului Plaza Residence va include 1.288 de apartamente, se va întinde pe o suprafaţă de 27.314 mp de teren şi va avea aproximativ 144.200 mp construiţi.

Proiectul a fost construit în locul fostei fabrici bucureştene de pâine, Lujerul, şi al staţiei de betoane Holcim şi are livrate, până în prezent, în jur de 6.000 de apartamente.

„Încheierea acestui nou acord cu OTP Bank consolidează şi reconfirmă parteneriatul solid al băncii cu unul dintre cele mai de succes proiecte ale noastre, Plaza Residence”, spune Alin Niculae, fondator Alfa Group, un grup antreprenorial românesc din care face parte şi Exigent Development.

OTP Bank a contribuit cu fonduri de peste 530 de milioane de lei şi la finanţarea fazelor anterioare ale aceluiaşi proiect - fazele 1, 2, 3 şi 4, derulate prin intermediul companiei Exigent Development.

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a acţionat în calitate de consultant juridic pentru OTP Bank, iar Clifford Chance a fost consultantul juridic al Exigent Development SRL, printr-o echipă coordonată de Mădălina Rachieru-Postolache, partener, şi formată din senior associate Mădălina Mailat şi avocat Dana Mirea.

Alfa Group, din care face parte Exigent Development, deţine şi OSCAR Downstream, principala companie petrolieră independentă distribuitoare de carburant din România şi în top 5 companii pe piaţa autohtonă de oil & gas. Grupul adună sub umbrela sa companii din domenii diverse, precum asigurări, tehnologie, logistică, project management pentru real estate, dar şi Akcent Development, unul dintre cei mai dinamici dezvoltatori de locuinţe din Bucureşti, cu peste 20 de ani de prezenţă pe piaţa imobiliară din Capitală, atât pe segmentul de cladiri de birouri, cât şi rezidenţiale, care a anunţat investiţii de 300 de milioane de euro în piaţa rezidenţială pentru următorii ani.

Portofoliul grupului adună peste 10.000 de apartamente finalizate, printre care 19th Residence, 20th Residence, 21Residence Politehnica, Exigent One şi Exigent Two, Plaza Residence (fazele 1-4), Cloud9 Residence etc. Pe segmentul de clădiri de birouri intră proiectele Mendeleev Office 5, Eminescu Offices, Rosetti Tower sau Oscar One.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO