Bănci și Asigurări

Directorul de employee benefits al ING Asigurari pleaca din companie

21.01.2009, 18:06 48

Directorul departamentului de employee benefits din cadrul ING Asigurari de Viata, olandezul Pieter Bas Vos, va pleca din companie la sfarsitul lunii februarie, dupa ce a ocupat aceasta pozitie timp de aproape un an.

Departamentul de employee benefits coordoneaza businessul legat de asigurarile de viata si pensiile private cumparate de companii pentru angajati si este un segment foarte important in activitatea ING, liderul pietei de asigurari de viata, cu afaceri de 114 mil. euro in primele noua luni ale anului trecut.
"Voi pleca din companie la sfarsitul lunii viitoare. In aprilie anul trecut am fost rugat sa vin in Romania pentru a dezvolta businessul de pensii private, misiune pe care am indeplinit-o, iar apoi a existat posibilitatea sa fac altceva, dar am ales sa ma intorc in Olanda. Nu cred ca mai aduc multa valoare adaugata aici", a declarat Bas Vos pentru ZF. 
In contextul crizei, Bas Vos spune ca anul acesta ING Asigurari se va concentra mai mult pe vanzarile pe segmentul de retail, in timp ce businessul corporate va scadea, la fel cum se va intampla in toata lumea, deoarece companiile reduc din costuri si investesc mult mai putin in beneficii pentru angajati.
"Decizia mea de a pleca nu este legata de criza, chiar daca anul acesta targeturile de vanzari pe corporate nu sunt atat de ambitioase. Ma astept ca aceasta piata sa scada in toata lumea, inclusiv in Romania. Opinia mea personala este ca nu va fi o perioada buna pentru employee benefits", afirma olandezul.
El spune ca in urma orientarii spre retail in ING Asigurari ar putea avea loc anumite schimbari. "Vom restructura putin departamentul de employee benefits, in sensul ca o parte din oamenii de aici vor pleca in alte departamente din companie."
Bas Vos a intrat in grupul ING in 2000 si a lucrat in subsidiarele sale din Canada si Olanda, iar in aprilie 2008 a venit in Romania.
In primele noua luni din 2008, ING Asigurari a inregistrat o crestere a primelor brute subscrise de 14%, pana la 414 milioane de lei (circa 114 mil. euro).
Profitul brut din vanzarea de asigurari si de pensii facultative a urcat cu 88%, pana la 41 de milioane de lei (11,3 mil. euro).
Compania administreaza doua fonduri de pensii facultative, care la sfarsitul anului trecut aveau aproape 59.000 de clienti si active nete de 8 milioane de euro, ING fiind cel mai mare jucator de pe aceasta piata.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO