Bănci și Asigurări

Erste cade cu peste 8% la Viena de teama potentialelor probleme ale actionarului spaniol La Caixa

Erste cade cu peste 8% la Viena de teama potentialelor probleme ale actionarului spaniol La Caixa
25.05.2010, 14:01 34

Actiunile bancii austriece Erste Group, care controleaza BCR, auinregistrat o scadere de aproape 9% astazi pe bursa de la Viena, pefondul speculatiilor ca o eventuala criza in sistemul bancarspaniol ar avea impact si asupra Erste.

Grupul La Caixa, al treilea ca marime din Spania, detine peste 10%din actiunile Erste, acesta fiind considerat un canal de transmisiea eventualelor probleme de pe piata spaniola. Patru case deeconomii din Spania ar urma sa fuzioneze pentru a nu se prabusi dincauza creditelor neperformante.

Pentru a proteja actiuni precum cele ale Erste, Autoritatea desupraveghere a pietelor financiare din Austria a extins pana la 30noiembrie interdictia asupra trazactiilor speculative de tip "shortselling" pe bursa de la Viena.
Sunt vizate si actiunile Raiffeisen International, actionarulmajoritar al Raiffeisen Bank Romania, care au scazut astazi cupeste 6%

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO